hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Denizlili kadınlardan Erdoğan'a protesto

    Denizlili kadınlardan Erdoğana protesto
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite öğrencilerinin barınma sorununu gündeme getirip, bazı kız ve erkek öğrencilerin aynı evi paylaşmasını ters bulduğunu belirttikten sonra Denizli'yi örnek vermesine, Denizli'de bir grup kadından tepki geldi.

    Delikliçınar Meydanı'nda akşam saatlerinde toplanan 'Benim Bedenim Benim Kararım' adlı platform üyesi yaklaşık 70 kadın eylem yaptı. Sadece kadınların katıldığı ve gelen bazı erkeklerin de basın açıklamasının yapıldığı alana alınmadığı eylemde konuşan Platform Sözcüsü Deniz Nalbantoğlu, "Denizli'de yaşayan kadınların size bir yanıtı var, kadınlı erkekli yaşamaya devam edeceğiz" dedi.

    Başbakan Erdoğan'ın üç çocuk açıklamasıyla kadın bedenine karışmaya başladığını savunan Nalbantoğlu, "Kadınların daha çok doğurması için teşvikler başladı. Bizleri kuluçka makinesi gibi göremezsiniz. Üniversite öğrencilerinin evlenmesini istiyorsunuz. Lise öğrencilerinin de evlenmesinin önünü açacaksınız. Kadınlar ne yapmak istediğinizi biliyor. Gezi direnişinde çıplak aramaları, tacizleri unutmadık. Başbakan Erdoğan konuştukça kadınlar çoğalıyor, isyanları büyüyor. Bedenimiz bize aittir kimseye ait değil. Bedenimizden, emeğimizden, kimliğimizden elinizi çekin" diye konuştu.

    Eyleme katılan kadınlar, 'Ne röntgenciyiz ne ispiyoncuyuz', 'Denizli kızlı-erkekli', 'Kız kıza sevişiyoruz velev ki lezbiyeniz', 'Yaşasın kadın dayanışması', 'Anneyim, çocuğumun yanındayım', 'Geze geze doğuracağız' yazılı pankartlar açtı. Eylemci kadınlar, sık sık 'Tayyip elini eteğimden çek', 'İnadına isyan inadina özgürlük', 'Tecavüzcü devlet hesap verecek' ve 'Erkek vuruyor devlet onu koruyor' sloganları attı. Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow