hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunanistan'dan Başbakan Erdoğan'a cevap

    Yunanistandan Başbakan Erdoğana cevap
    expand

    Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kıbrıs diye bir ülke yok” şeklindeki sözlerine cevap verdi. Sözcü Konstantinos Kutras, uluslararası camianın Türkiye’nin Kıbrıs sorunu konusundaki niyetini artık anlaması gerektiğini savundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Erdoğan’ın Polonya ziyareti sırasında bir toplantıda dile getirdiği “Kıbrıs diye bir ülke yok” şeklindeki sözlerine Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kutras cevap verdi.

    Sözcü Kutras, şunları söyledi:

    “Türk Başbakan tarafından Kıbrıs Cumhuriyeti’nin varlığının reddedilmesi, artık, uluslararası toplumu Türkiye’nin Kıbrıs’a ilişkin gerçek niyeti konusunda uyandırmalıdır. Bu konuda daha fazla yorum gereksizdir.”

    Başbakan Erdoğan, Polonya Uluslararası İlişkiler Enstitüsü tarafından Primasowski Sarayı'nda düzenlenen “Türkiye-AB İlişkileri” konulu konferanstaki konuşmasının ardından yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

    “Güney Kıbrıs diye almıyorlar, dikkat edin, Kıbrıs diye alıyorlar. Kıbrıs diye bir ülke yok. Güney Kıbrıs yerel yönetimi var. Çünkü Kuzey Kıbrıs var, Güney Kıbrıs var, arada da Yeşil Hat var. Bu Yeşil Hat'ta da kim var, BM'nin tesis ettiği güvenlik kıtaları var. AB müktesebatı içinde hiçbir ülkenin güvenlik noktasında sıkıntı yaşamaması lazım. Buranın kendi içinde böyle bir sorunu var, nasıl alıyorsunuz? Karar tamamen siyasi bir karar.” demişti. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow