hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan neden "Kürdistan" dediğini açıkladı...

    Erdoğan neden Kürdistan dediğini açıkladı...
    expand

    Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan Diyarbakır buluşmasında neden "Kürdistan" ifadesi kullandığını açıkladı.

    Erdoğan şöyle konuştu:

    "Bu milletin tarihi Alpaslan'dan Fatih'e, Abdülhamit'ten Mustafa Kemal'e kadar sayılamayacak kahramanlar yazmıştır. MHP ve CHP milletvekilleri gitsinler ilk meclis zabıtlarını okusunlar. Bugün karşı çıktıklarını orda görecekler. Kürdistan kelimesini o meclis zabıtlarında görecekler. Anası İslam kavramını o zabıtlarda görecekler. Biraz daha geriye Osmanlı'ya gittiklerine doğu ve güneydoğunun Kürdistan eyaleti olduğunu görecekler. "

    AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, 2009'da Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ni başlatırken "analar ağlamasın" dediklerini hatırlatarak, "Cumartesi günü bir istisnasını gördük. Hem Diyarbakır'da hem Türkiye'de annelerin, çocukların, gençlerin gözyaşı döktüğünü gördük. Bu gözyaşları Allaha hamd olsun, sevinç gözyaşlarıydı" diye konuştu.

    Diyarbakır ziyaretini de değerlendiren Erdoğan "Kürdistan" ifadesini kullandığı için yöneltilen eleştirilere de "Kayıtlara baksalar Kürdistan kelimesini Meclis'in ilk zabıtlarında görecekler" karşılığını verdi.

    Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan bazı başlıklar şöyle:

    - Cumartesi günü bir istisnasını gördük. Hem Diyarbakır'da hem Türkiye'de annelerin, çocukların, gençlerin gözyaşı döktüğünü gördük. Bu gözyaşları Allaha hamd olsun, sevinç gözyaşlarıydı.

    - Dört gündür başta MHP olmak üzere siyasetçilerin Türkiye'ye egemen olan huzur ve kardeşlik iklimini yine hissedemediklerini gördük. Bizim tarihimiz, MHP yöneticilerinin zannettikleri gibi 12 Eylül 1980'de başlamış bir tarih değildir. Bizim tarihimiz bundan 200 yıl önce başlamış tarih değildir. Bizim için tarih, Hz. Adem'in yeryüzüne indirilmesiyle başlamıştır.

    - Bu milletin tarihini 27 Mayıs'ın, 12 Eylül'ün darbeciler değil, Alparslan'dan Fatih'e, Kanuni'den Yavuz Selim'e, Abdulhamit'ten Mustafa Kemal'e kadar yüzlerce, binlerce, milyonlarca kahraman yazmıştır.

    "Mustafa Kemal de mi bölücüydü?"

    - Bize bölücü eleştirileri yapılıyor. Peki Mustafa Kemal de mi bölücüydü, Kürdistan kelimesini kullanan zamanın mebusları da mı bölücüydü?

    - Korkuyla büyük devlet olunmaz. Kelimelerden, kavramlardan korkanlar, kendi icat ettiği tabulardan, kendi imal ettiği kabuslardan korkanlar, büyük devlet inşaa edemezler. Küçük düşünerek büyük işler yapılmaz. Büyük düşünecek, büyük adımlar atacak, büyük hedeflere böyle ulaşacağız.

    - Artık şundan kurtulalım; biri türkü söyledi diye, biri farklı kıyafet giydi diye, biri farklı bir şey söyledi diye bu ülke bölünmez. Bu ülke toprağa, birliğe, kardeşliğe pamuk ipliğiyle bağlı değildir.

    - Rabbim hiçbir anne ve babayı acıyla gözyaşı dökenlerden değil sevinç gözyaşı dökenlerden eylesin. Şunu da hep söyledik; hiç kimse bizden şehitlerimizin ruhunu incitecek bir adım beklemesin.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow