hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Binali Yıldırım'ın adaylığının 3 Aralık'ta açıklanması bekleniyor

    Binali Yıldırımın adaylığının 3 Aralıkta açıklanması bekleniyor
    expand

    Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının, 3 Aralık'ta AK Parti Grup Toplantısında açıklanması bekleniyor.

    AK Parti İzmir teşkilatlarının kente her gelişinde "Yolların kralı, gönüllerin başkanı" tezahüratıyla karşıladığı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının 3 Aralık Salı günü resmen açıklanması bekleniyor.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Yıldırım'la 14 Kasım'da yüz yüze görüşerek, İzmir için adaylığa düşündüğünü bildirmişti. Eğilim yoklamasında teşkilattan ve milletvekillerinden destek alan Yıldırım'ın adaylığıyla, CHP ile aradaki makasın daraltılması hedefleniyor.

    Başbakan Erdoğan'ın, Yıldırım'ın etkisiyle ilçelerde de oylarını yükseltmeyi hedeflediği öğrenildi.

    Resmi açıklamaya günler kala Ak Parti'de Yıldırım hazırlıkları başladı. Partinin İzmir İl Başkanlığı binasının üst katı, Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) ve Yıldırım'ı izleyecek basın mensuplarının çalışmaları için kiralandı. Yemeklik sıvı yağ "Orkide" markasıyla bilinen Küçükbay A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay'a ait 700 metrekare genişliğindeki daire de tadilata girdi.

    Önce danışman geldi

    Bakan Yıldırım'ın basın danışmanı Ömer Sertbaş, pazar günü geldiği İzmir'de Kemalpaşa ve Seferihisar'da belediye başkan aday adaylarının tanıtım toplantılarına katıldı, teşkilatlardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya'dan detaylı bilgi aldı. Bakan Yıldırım'ın, adaylığının salı günü resmen açıklanmasının ardından hafta sonuna doğru İzmir'e gelip seçim çalışmalarına başlayacağı öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow