hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şırnak Valisi Kürtçe öğreniyor

    Şırnak Valisi Kürtçe öğreniyor
    expand

    Valiler Kararnamesi ile 29 Ağustos'ta Şırnak'ta göreve başlayan Vali Hasan İpek, bölge insanıyla daha iyi iletişim kurabilmek için Kürtçe öğrenmeye başladı.

    Beraberinde eşi Gülten İpek ile Şırnak Polisevinde polis eşleri tarafından düzenlenen kermesin açılışını yapan Vali İpek, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bölge insanı ile daha rahat diyalog kurabilmek için Kürtçe dersi aldığını ifade eden İpek, Şırnak'ta nüfusun yüzde 98'inin Kürtçe konuştuğunu vurguladı.

    Kentte yaşlı nüfusun büyük oranda Türkçe bilmediğine dikkati çeken İpek, şöyle dedi:

    "Bölgeye hizmet etmek için geldik. Onun için insanlarla iyi iletişim kurmamız gerekiyor. Halkımızla iyi iletişim kurabilmek için birkaç kelime de olsa Kürtçe konuşmak istiyoruz. Çarşıya pazara çıktığımızda Türkçeyi anlamayan insanlarla karşılaşıyoruz. İnsanlar burada Türkçeyi ilkokulda öğreniyor. Okula hiç gitmemiş yaşlı insanlar Türkçe konuşmakta zorlanıyor. Onlarla da iletişim kurmamız gerekiyor. Eğer bu bölgede çalışıyorsanız ve çözüm süreci gibi bir süreç varsa ve bu insanlarla birlikte yaşayacaksanız, dil bilmek zorundasınız."

    Validen Kürtçe teşekkür

    Vali İpek, Kürtçe ders aldığını kaydederek, Kürtçe öğrenmenin kolay olduğunu, Kürtçe'nin Türkçe'ye benzediğini söyledi.

    "Kürtçe'nin Türkçe'den çok farkı yok. Kelimelerin çoğu ortak" diyen İpek, Türkçe'de çok fazla Arapça ve Farsça kelime bulunduğunu, Kürtçe'de de Türkçe kelimeler olduğunu belirtti.

    Zaman zaman TRT 6'yı da izlediğini anlatan İpek, "Orada da birçok şeyi yavaş yavaş anlamaya başladık. Bu anlamda memnunuz" diye konuştu.

    Vali İpek, daha sonra gazetecilere Kürtçe teşekkür etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow