hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Altı ok ve Sarıgül'e basacaksın"

    Altı ok ve Sarıgüle basacaksın
    expand

    Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Beyazıt’ta esnaf ziyaretlerinde bulundu. Ziyaret sırasında sağır ve dilsiz bir vatandaşla karşılaşan Sarıgül, henüz resmi olarak adaylığı açıklanmasa da kendisi için oy istedi ve nasıl kullanacağını tarif ederken de "Altı ok ve Sarıgül’e basacaksın" dedi.

    Önce Sahaflar Çarşısı’nı ziyaret eden Sarıgül, "Diktatörlük ve Demokrasinin Tarihi" kitabını satın aldı. Mustafa Sarıgül kitabı gazetecilere göstererek, "Arzu ediyorum ki hiçbir ülkede diktatörlük olmasın, bütün dünya demokrasiyle, barışla, özgürlükle yönetilsin" dedi.

    Sahaflar Çarşısı çıkışında sağır ve dilsiz vatandaşla karşılaşan Sarıgül, oyunu nasıl kullanacağını tarif etti. Sarıgül, "Altı ok ve Sarıgül’e basacaksın" dedi. Sarıgül bir vatandaşa da "Büyükşehir belediye seçiminde oyunu bana vereceksin" diye seslendi.

    Açıkça oy istedi

    Sahaflar Çarşısı’ndan Kapalıçarşı’ya geçen Sarıgül esnaf ve vatandaşlar sohbet etti. Bazı turistlerle fotoğraf çektiren Mustafa Sarıgül, Tunuslu bir kadın turistle kısa süreli dans etti. Mustafa Sarıgül, Kapalıçarşı ziyaretinin ardından Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) "Aday olan bakanların istifa etmesine gerek yok" kararını değerlendirdi.

    Sarıgül, YSK’ya tepki göstererek, "Cumhuriyet tarihinde seçimler hep yapıldı. Görevde bulunan bakanlar kanunla değil, siyasi etik olarak istifa etmeleri lazım. Çünkü Bakanlar tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla o görevdeler. O görevde yarışa girecekler. Demokrasilerde her şey kanunda yazmaz, gönüllerde yazar. YSK’nın vermiş olduğu bu karar beni de üzdü. Bütün yurttaşlarımdan ricam, hangi siyasi partiyle oy veriyorlarsa versinler mutlaka sandığa sahip çıkmamız lazım" diye konuştu.

    "YSK adil olsaydı... "

    Sarıgül, "YSK adil olsaydı, YSK demokratik davransaydı, hakkaniyet ve adaletten yana olsaydı, eşitlik ilkesini savunsaydı, böyle bir karar vermezdi. Böyle bir karar ne Demirel döneminde ne Ecevit döneminde ne Özal döneminde verildi. Bu karar demokrasi ayıbı olarak tarihteki yerini alacaktır" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow