hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın Portakallı sanatçılara kumdan büst jesti

    Altın Portakallı sanatçılara kumdan büst jesti
    expand

    50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Türk sinemasına damgasını vurmuş Altın Portakal ödüllü 17 sanatçının kumdan yapılan büstleri düzenlenen törenle açıldı.

    Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ile Antalya Kum Heykel Festivali'nin ortak projesi olarak Lara sahillerinde 50 ton kum kullanılarak yapılan 17 sanatçının büstünden oluşan serginin açılışına Yeşilçam'ın sevilen sanatçıları Türkan Şoray, Eşref Kolçak, Ahu Tuğba, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Öcal ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) Başkanı Tufan Dağıstanlı katıldı.

    Açılışta konuşan Öcal, Altın Portakal'ın 50'nci yılını kutladıklarını ve bundan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

    Türk sinemasına emek vermiş sanatçıların kumdan büstlerinin yapılmasının kültür ve sanata canlılık getireceğini ifade eden Öcal, 7 yıldır Kum Heykel Festivali'ni düzenleyen Cem Karaca'ya teşekkür etti.

    Konuşmaların ardından Öcal ve beraberindeki sanatçılar serginin açılışını yaparak büstleri inceledi.

    Türkan Şoray kumdan yapılmış kendi büstünü inceleyerek heykeltraş Eda Kartal'dan bilgi aldı. Büstüne sarılarak gazetecilere poz veren Şoray, Türk sinemasına ve oyuncularına değer verilmesinden dolayı teşekkür etti.

    Şoray, Tuncel Kurtiz'in büstünü incelerken, "Kurtiz çok sevilen bir sanatçıydı. Herkes yürekten yaralandı. Vefat etmeden bir ay önde başında bandanasıyla bizim sokaktan geçerken selamlaştık. Eve davet etmiştim" dedi.

    Eşref Kolçak ise kendi büstünü inceleyerek, "Saçlarım bu kadar kalmadı" diye espri yaptı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow