hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sanatçılar Meclisi'nden "Gezi" temalı festival

    Sanatçılar Meclisinden Gezi temalı festival
    expand

    Sanatçılar Meclisi adı altında özgür sanat üretimi için baskılara karşı mesleki dayanışma için bir araya gelen sanatçılar, 26-27 Ekim'de "Her Yer Taksim Her Yer Direniş" temasıyla Gazi Mahallesi'ndeki festivalde halkla buluşacak.

    Sinemacılar, tiyatrocular, müzisyenler, şairler, edebiyatçılar, ressamlar, heykeltıraşlar, fotoğrafçılar Sanat Meclisi çatısı altında bir araya geldi. Bu oluşumla karşılaştıkları meslek sorunlarını dayanışmayla aşmayı; devlet ve yapımcı baskısını göğüslemeyi amaçlayan sanatçılar, ayrıca sanat emekçilerine destek olmayı ve tüm anti demokratik uygulamalara karşı birlikte hareket etmeyi amaçlıyor. Sanatçılar, bu sayede özgürce üretebilmelerinin koşullarını sağlamak için mücadele verecek.

    Zuhal Olcay, Erkan Oğur, Aynur Doğan, Hüseyin Turan, Nejat Yavaşoğulları, Fuat Saka, Tolga Sağ, Niyazi Koyuncu, Yasemin Göksu gibi sanatçıların yanı sıra, Grup Yorum'un da aralarında bulunduğu Sanat Meclisi'nde; Menderes Samancılar, Cezmi Ersöz, Barış Atay, Dolunay Soysert,  Pelin Batu, Ezel Akay, Barış Pirhasan, Semir Aslanyürek, Vedat Özdemir, Reis Çelik gibi isimler de yer alıyor.

    Sanat Meclisi ilk etkinlik olarak, "Her Yer Taksim Her Yer Direniş" temasıyla 26-27 Ekim'de Gazi Mahallesi'nde Büyük Gazi Parkı'nda bir araya gelecek ve 1. Sanat Buluşması'nı gerçekleştirecek. Bu etkinlikte halkla buluşacak olan sanatçılar Gezi Parkı eylemleri sürecine ilişkin eserlerini sergileyecek.

    Etkinlik kapsamında 26 Ekim'de "Halk Sofrası" kurulacak, alanın farklı köşelerinde ise tiyatro forumları gerçekleştirilecek. Etkinlikte Gezi Parkı eylemleri sürecini konu edinen ve bu dönemde yapılan resim, fotoğraf, heykeller sergilenecek.

    27 Ekim'de ise Gezi Parkı eylemleri sırasında ölen Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Abdullah Cömert, İrfan Tuna ve Medeni Yıldırım ile polisin biber gazı fişeğiyle vurduğu ve aylardır komada olan Berkin Elvan'ın adıyla alanlar oluşturularak, tiyatro oyunları, dans gösterileri, konserler, şiir ve edebiyat dinletileri gerçekleştirilecek.

    27 Ekim'de yine tüm sanat alanlarının iç içe geçtiği, iki usta yönetmen Barış Pirhasan ile Ezel Akay'ın senaryosuna destek verdikleri müzikal sahnelenecek.

    Sanat Meclisi 1. Sanat Buluşması etkinlikleri tüm halka açık ve ücretsiz olacak. İsteyenler festival alanına, kapanış süresine kadar ücretsiz çadır kurabilecek.

    Festival programı ise şöyle:

    26 - 27 Ekim / Gazi Mahallesi Şehir Parkı
     
    1. Gün Etkinlikleri:
    - "İrfan Tuna" Fotoğraf Sergisi Açılışı
    - "Medeni Yıldırım" Resim ve Heykel Sergisi Açılışı
    - "Berkin Elvan" Karikatür Sergisi Açılışı
    - Parkın değişik noktalarında Forum Tiyatrolar
    - "Yemeğini Al da Gel kampanyası ve büyük bir Halk Sofrasının kurulması
     
    2. Gün Etkinlikleri:
    - Fotoğraf, Resim, Heykel, Karikatür Sergileri
    - Park içinde sahnesiz ve ses düzensiz olarak kurulacak olan meydanlarda 12.00 - 18.00 saatleri arasında halkla iç içe olarak yapılacak olan etkinlikler:
     
    "Ethem Sarısülük" Tiyatro Meydanı
    Sokak Tiyatrosu ve Amatör Tiyatro Toplulukları gösterileri
     
    "Mehmet Ayvalıtaş" Dans Meydanı
    Halk Dansları, Modern Danslar, Sokak Dansları, Pandomimler, Hiphop toplulukları gösterileri

    "Ali İsmail Korkmaz" Müzik Meydanı
    Rock, Caz, Halk Müziği, Protest ve tüm müzik türleri konserleri…
     
    "Ahmet Atakan" Şiir ve Edebiyat Meydanı
    Şairlerin, tiyatrocuların, sinemacıların, halktan katılımcıların okuyacağı şiirler, öyküler…
     
    "Abdullah Cömert" Sinema Çadırı
    Yönetmenlerin hazırlayacağı kısa filmler, video kurgular

    18.00 - 21.00 Ana Sahne etkinliği
    Konser, dans, tiyatro, video, şiir…

    Sanat Meclisi şu sanatçı ve gruplardan oluşuyor:

    Müzik: Zuhal Olcay, Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu, Aynur Doğan, Hüseyin Turan, Nejat Yavaşoğulları, Fuat Saka, Yaşar Kurt, Grup Yorum, Tolga Sağ - Muharrem Temiz - Yılmaz Çelik, Selçuk Balcı, Niyazi Koyuncu, Erdal Bayrakoğlu, Adile Yadırgı, Hakan Yeşilyurt, Burhan Berken, Yasemin Göksu, Ceylan Ertem, İrem Candar, Kara Güneş, Teneke Trampet, Merih Aşkın, Kırmızı, Nazmi Akyıldız, Aysu Çöğür, Serhat Kural.

    Şiir-Edebiyat: Can Dündar, Tayfun Talipoğlu, Menderes Samancılar, Eşber Yağmurdereli, Cezmi Ersöz, Barış Atay, Sinan Tuzcu, Dolunay Soysert, Bülent Emrah Parlak, İbrahim Karaca, Sennur Sezer, Pelin Batu, Ahmet Can Akyol.

    Tiyatro: Tiyatro Evi, İdil Tiyatro Atölyesi, Tiyatro Simurg, Divriği Kültür Tiyatro Topluluğu, KDF Tiyatro Topluluğu, Avcılar Kültür Derneği, Tiyatro Topluluğu, Ali Yıldırım, Neriman Uysal, Aslı Öngören, Halil Ersan.

    Sinema: Ezel Akay, Barış Pirhasan, Semir Aslanyürek, Vedat Özdemir, Reis Çelik, FOSEM, Sinema Öğrencileri.

    Fotoğraf: Red Fotoğraf Kulübü, Nar Fotoğraf Kulübü, Galata Fotoğrafhanesi, FOSEM.

    Resim: Alev Cımbarcı, Adnan Acar, Murat Turan, Arzu Kılıçdoğan, İrfan Ertel, Seda Boy, Kübra Boy, Hande Işınsu, Ekin Onat, İlker Toruk,
    Sinem Toruk, Feyyaz Yaman.

    Duvar resmi: Mesut Eren

    Stencil: Nalan Yırtmaç

    Performans-Enstolasyon: Kardelen Fincancı

    Grafiti: Gölge

    Heykel: Mehmet Aksoy, İsmail Yıldırım, Ayla Turan, Kemal Tufan.

    Karikatür: Mehmet Aslan, Erdoğan Karayel, Vahit Akça, Mehmet Gölebatmaz, Ahmet Erkanlı, Muhittin Köroğlu, Hasan Seçkin.

    Dans: Beşik Halk Oyunları Topluluğu, İdil Halk Dansları Topluğu, Çıplak Ayaklar Kumpanyası, Arjantin Tango Atölyesi, Modern Dans Toplulukları, Halk Dansları Toplulukları.

    "infosanatmeclisi@gmail.com" adresinden irtibata geçilebilecek Sanat Meclisi ve 1. Sanat Buluşması için daha geniş bilgi facebook.com/sanatmeclisi ve twitter.com/Sanat_Meclisi 'nden edinilebilir.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow