hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayrıntı Dergi yayın hayatına başladı

    Ayrıntı Dergi yayın hayatına başladı
    expand

    Yeni bir dergi daha yayın hayatına katıldı. Sosyalist Siyaset ve Kültür dergisi, Ayrıntı Dergi'nin ilk sayısı çıktı. Ayrıntı Yayınları tarafından çıkarılan Ayrıntı Dergi, ilk olarak TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı'nda okurla buluştu.

    Yayın Kurulu Dinçer Demirkent, İlbay Kahraman, Burak Özçetin, Abdurrahman Aydın, Doğuş Sarpkaya, Tuba Emiroğlu ve Mutlu Arslan'dan oluşan Ayrıntı Dergi, 2 aylık periyotlarla yayınlanacak

    Ayrıntı Dergi'nin Danışma Kurulunda ise A. Ömer Türkeş, Burhan Sönmez, Enis Rıza, Doğan Tılıç, Meltem Gürle, Necmi Erdoğan, Selami İnce, Selçuk Candansayar, Süreyya Karacabey, Aydın Ördek, Bora Erdağı, Cahide Sarı, Duygu Tanış Zaferoğlu, Duygu Türk, Özkan Agtaş, Yavuz Yıldırım ve Yunus Yücel yer alıyor.

    Ayrıntı Dergi'nin ilk sayısında yer verilen "Neden nasıl" başlıklı yazıda derginin amacı anlatıldı:

    "Bugün ihtiyacımız olan şey, ülkede ve dünyada yaşanan gelişmeleri eşitlikçi-özgürlükçü-devrimci perspektiften çözümlememizi sağlayacak etkin bir fikri odağın yaratılmasıdır. Bunu yapmak için, ulusalcılık-liberalizm arasında sıkışmış düşünce iklimini yeni fikirlerle zenginleştirmek gerektiği gibi, yüksek akademizm, yüksek siyaset ve yüksek kültür duvarlarıyla kendi konumunu dokunulmaz hale getiren mevcut yayıncılık anlayışını da sarsmak gerekmektedir. Bunun için sosyalist-devrimci hareketin siyasal perspektifini yeniden oluştururken analizlerinden ve tartışmalarından beslenebileceği, bu siyasal perspektifin gelişmesi için gerekli teorik-entelektüel-politik-kültürel alet kutusuna katkıda bulunacak, yürütülen devrimci-sosyalist mücadele ile kader birliği içinde bir teorik-politik bir müdahale aracının yaratılması gerekmektedir. Ayrıntı Dergi, bu ihtiyacın ürünü olarak ortaya çıkmıştır ve her şeyden önce sosyalist-devrimci hareketin düşünsel olarak desteklenmesi amacını taşımaktadır."

    Ayrıntı Dergi'nin ilk sayısında şu yazılar yer aldı:

    Demokratikleşme Paketi - Dinçer Demirkent, Kopuştan İstisnaya: Usul İçinde Usul - Abdurrahman Aydın, Almanya'da Seçimler: Bir (Neoliberal) Kriz Yönetme Stratejisi Olarak "Merkeltismus" - Çağrı Kahveci, Mısır'da İsyan Devam Ediyor - Fulya Atacan, Fransa Sağa Çekiyor - Balca Çelener, Üçüncü Yol'dan Sonra: Liberal-Muhafazakar İktidar ve "Yeni" İşçi Partisi'nin İnşası- Toygar Sinan Baykan ve Onur Yıldız, Gezi Direnişinde Sendikalar: Örgütsel Yenilenme için Fırsat - Mutlu Arslan, Stadyum ve Siyaset - Yavuz Yıldırım, Edebiyatta İsyan ve Direniş - Ömer Türkeş, Duvarlardan Parklara Gezi'nin Eylem Repertuvarı - Tuba Emiroğlu, Dünyada Ayaklanmalar - Michael Hardt, Barışçıllaştırma Rüyası: Birikim, Sınıf Savaşı ve Av - Mark Neoclous, Göçmenler Yolda Kağıtlarını Neden İmha Eder? Dolaşım Özgürlüğüne Sahip Havyvan Olmak İçin! - Cahide Sarı, Ruh Fakirliği Üzerine Bir Deneme - Meltem Gürle, Tersine Dönen Bıçak - Umut Özmakas, Öykünün Hayatımızdaki Yeri ve Gelecek Beklentileri- Özcan Karabulut, Güvenlik ve Kaos Sarmalında Yeni Nesil Diziler - Doğuş Sarpkaya, Marksizm ve Teoloji - Bora Erdağı, Poulantzas'ın Kitabı: Devlet ve Hegemonya İlişkisine Dair Kısa Bir Tartışma - Kansu Yıldırım
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow