hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Türkiye Rock Tarihi" tüm kitapçılarda

    Türkiye Rock Tarihi tüm kitapçılarda
    expand

    Rock müziğin önemli isimlerinden Güven Erkin Erkal'ın 1920-1980 arası dönemi incelediği "Türkiye Rock Tarihi -1, Saykodelik Yıllar" çalışması Esen Kitap etiketiyle raflarda.

    Türkiye Rock Tarihi, ilk cildiyle, mütareke günlerinden 12 Eylül 1980'e kadar yaşanan gelişmelere ışık tutuyor.

    Hem Türkiye hem de dünya müzik tarihi açısından önemli olay ve kişilerle ilgili yeni bilgi ve görseller, okuyucuya ilk kez bu kitapla ulaşacak.

    Dönemin önemli isimlerinin özel arşivlerinde yer alan birçok fotoğraf, kendilerinin ve yakınlarının izniyle, ilk kez bu kitapta birarada sunuluyor.

    Kitabın sonundaki "Plaklar" bölümünde 1956-1980 arasında basılan plakların görselli ve kronolojik bir listesi bulunuyor.

    İsmet Sıral, Deniz Harp Okulu Öğrencilerinden kurulu bir grup, Erol Büyükburç ve Erkin Koray, 1950'li yılların ortasında Rock'n Roll'un ülkemize gelişini haber verdi.

    Bu başlangıç, Cem Karaca, Moğollar ve Mavi Işıklar gibi isimlerle büyük bir patlamaya dönüştü.



    Dünya gençlerini etkileyen trendler, siyasi hareketler ve "Psychedelic" denemeler, 1970'li yıllarda buraları da etkiledi. Anadolu pop - rock büyürken alternatif sesler de çıktı.

    Tüm bunlardan önce, daha 1920'li yıllarda dünyada olup bitenlere kulak kabartan Türkiye'nin ilginç bir müzik tarihi var. "Cazcı"lar, "Velveleci"ler, "Çarlistoncu"lar, "Ye Yeci"ler, "Frik"ler ve "Bitli Hippi"ler... Hepsi bu kitapta...
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow