hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    100 yıllık operet yeniden "perde" diyecek

    100 yıllık operet yeniden perde diyecek
    expand

    Yazılışının 100'üncü yılında "Arşın Mal Alan" opereti başkentte yeniden sahnelenecek.

    Ankara Devlet Opera ve Balesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, sahnelendiği süre boyunca kapalı gişe oynamış, sanat severlerin yoğun ilgisiyle perde açan Arşın Mal Alan, yazılışının 100. yılında sahnelere dönüyor.

    Azerbaycanlı besteci Üzeyir Hacibeyli'ye ait dört perdelik romantik komedi türündeki operet, Hafız Guliyev'in yönetiminde 27 Ekim'de saat 16.00'da Operet Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

    Aşık olup evlenmek isteyen genç ve zengin tüccar Askar'ın, eşinin yüzünü ancak düğün günü görmeye izin veren gelenek dolayısıyla hayalindeki eşi bulma çabasıyla başına gelenleri konu eden eserin koreografisini Deniz Çığ üstleniyor.

    Orkestra ve koro şefliği Mustafa Erdoğan'ın gerçekleştirdiği operetin dekor tasarımı Yusuf Toker, kostüm tasarımı Aydan Çınar, ışık tasarımı ise Emin Saraçoğlu imzası taşıyor.

    İlk kez gösterildiği Azerbaycan'ın ardından çeşitli dönemlerde Gürcistan, Ermenistan, Türkmenistan ve İran'ın yanısıra Londra, Paris, Berlin, Moskova'de da sahnelenen eser, Azerbaycan'da çeşitli yıllarda üç kez, ABD'de ise 1937 yılında beyaz perdeye taşınmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow