hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ahmed Arif son kez İstanbul sahnelerinde

    Ahmed Arif son kez İstanbul sahnelerinde
    expand

    Tiyatro Kumpanyası, Türk edebiyatının en sevilen şairlerinden Ahmed Arif'i İstanbul sahnelerinde son kez ölümsüzleştiriyor.

    21 Kasım Perşembe günü saat 20.00'da Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nda sahnelenecek "Hasretinden Prangalar Eskittim" oyunu, usta şairin şiirlerinden ve yaşam öyküsünden derleniyor.

    Türk tiyatrosuna yeni bir soluk getiren Tiyatro Kumpanyası, geçtiğimiz yıldan bu yana Türkiye'nin farklı şehirlerinde pek çok kez sahnelenen "Hasretinden Prangalar Eskittim" oyunu ile efsaneleşmiş usta şair Ahmed Arif'i İstanbul sahnelerinde son kez ölümsüzleştiriyor.

    21 Kasım'da Şişli'deki Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nda izleyicilerle buluşacak oyun, Sarper Özsan'ın müziği ve Kemal Kocatürk'ün yorumuyla Ahmed Arif'in yaşamına ışık tutuyor.

    "Hasretinden Prangalar Eskittim", Türk edebiyatında toplumcu gerçekçi şiir anlayışıyla halk şiirinin ortak sentezini temsil eden Ahmed Arif'in kendi şiirleri üzerinden, sevdalarını, sürgünlerini ve aşklarını anlatıyor.

    Ezilen kitlelerin yanında yer alması ve Anadolu topraklarına olan bağlılığıyla ön plana çıkan şairin bugüne yansıyan toplumcu gerçekçi şiir anlayışı, tek bir şiir kitabı yayınlanmasına rağmen en çok okunan şairlerden biri olan Ahmed Arif'in bilinmeyen dünyasıyla birlikte şiir ve tiyatro severler ile paylaşılıyor.

    İzleyiciler, oyunun biletlerini Biletix'ten ve oyunun sahne alacağı tiyatro gişesinden temin edebilirler.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow