hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın Portakal için tören

    Altın Portakal için tören
    expand

    50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile Ediz Hun, Oya Aydoğan, Salih Güney, Göksel Arsoy'un da aralarında bulunduğu Yeşilçam'ın sevilen isimleri katıldı.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV), Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD), Sinema Oyuncuları Derneği (SODER), Sinema Meslek Birlikleri Güçbirliği Platformu ve Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'nun çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet tarihinde sanat adına yapılan tüm çalışmaların mimarının Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olduğunu söyledi. Atatürk'ün Cumhuriyet'in temelini kültürün oluşturduğunu bildirdiğini hatırlatan Akaydın; kültüre, sanatçıya, sanata, emekçiye saygılı olmaya devam ettiklerini ifade etti.

    Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği Başkanı Yılmaz Atadeniz de Sinema Kanunu'nun bir an önce çıkarılmasını ve sanatçıların telif haklarına
    kavuşmalarını istedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow