hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Behlül Dal Sinema Müzesi açıldı

    Behlül Dal Sinema Müzesi açıldı
    expand

    50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında festivalin fikir babası yönetmen Behlül Dal adına Sinema Müzesi açıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Haşim İşcan Mahallesi'nde iki katlı tarihi konakta hizmete giren müzenin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Antalya'yı kültür ve sanatın kenti yapmak için yola çıktıklarını söyledi.

    Behlül Dal'ın sinema tarihi açısından çok özel bir kişi olduğunu anlatan Akaydın, Dal'ın 80 yıllık ömrüne 30'un üzerinde çalışma sığdırdığını kaydetti.

    Behlül Dal'ın 50 yıl önce merhum belediye başkanı Avni Tolunay ile Altın Portakal Film Festivali'ni başlattığını belirten Akaydın, açılışı yapılan müzenin bilinen sinema müzelerinden farklı olduğunu, arşiv niteliği taşıdığını vurguladı.

    Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Bandosu tarafından 10. Yıl Marşı çalındı ve aralarında Yeşilçam'ın sevilen isimlerinin de yer aldığı davetliler, müzeyi gezdi.

    Müzede Behlül Dal'ın kamerası, kişisel film koleksiyonu ve Altın Portakal Film Festivali ile ilgili eserler sergileniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow