hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Uvertür"ün galası yapıldı

    Uvertürün galası yapıldı
    expand

    50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında, annesini öldüren bir adamı konu alan "Uvertür" filminin galası yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalya Kültür Merkezi Perge Salonu'nda sahnelenen filmi Jüri Başkanı Türkan Şoray, jüri üyeleri ve sanat severler izledi. Yönetmenliğini Alpgiray M. Uğurlu'nun yaptığı, senaryosunu İlke Keleşoğlu'nun yazdığı ve başrolde Burak Türker'in oynadığı filmde, tıbbi mümessil olarak görev yapan bir adamın hastalığı teşhis edilemeyen annesini ağrılarından kurtulması için öldürmesi anlatılıyor. 

    - "Kendi göbeğimizi kendimiz kesmek istedik"

    Filmin gösterimi sonrası yapılan söyleşide yönetmeni Uğurlu, piyasada iş bulamayınca kendi filmlerini yapmaya karar verdiklerini belirterek, "Kendi göbeğimizi kendimiz kesmek istedik" dedi. 

    2 yıldır bu film üzerinde uğraştıklarını anlatan Uğurlu, ses ile ilgili eleştiriler dile getirilmesi üzerine, seste rahatsız eden sorunun salondan kaynaklandığını ifade etti. 

    "Filmde Jjri üyesi Feride Çiçekoğlu'na teşekkür ediyorsunuz, bu etik açısından bir kaygı oluşturdu mu sizde?" sorusuna Uğurlu, "Filmde hastanede kullanmamız gereken bir sahne oldu. Bunun için birkaç hastane ile görüştük ancak dizilerden kazandıkları kadar para isteyince Bilkent Üniversitesi'nin revirini kullanmak istedik. Feride hocam da destek oldu. İlk defa böyle bir organizasyona katıldığım için etik olayını hiç düşünmedim ama kaygı duymuyorum" dedi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - "3. sayfa haberinden etkilendik"

    Senarist Keleşoğlu da filmin konusunda bir 3. safya haberden etkilendiklerini söyledi. Annesini öldüren bir adamın haberini okuduktan sonra senaryoyu yazdığını dile getiren Keleşoğlu, "3. sayfa haberinden etkilendik ve senaryolaştırdık. Biz olayı biraz daha normalleştirdik. Filmde Atıf'ı canlandıran Burak, annesini öldürdükten sonra yasını tutmuyor, öldürmeden önce yasını tutuyor" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow