hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın Portakal'da nostalji rüzgarı

    Altın Portakalda nostalji rüzgarı
    expand

    Altın Portakal 50'nci Yıl Özel Gösterimleri kapsamında yeniden izleyiciyle buluşan "Ağaçlar Ayakta Ölür" filminin gösterimine usta oyuncu İzzet Günay da katıldı.

    Bu yıl 50'ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde '50. Yıl Özel Gösterimleri' arasında yer alan 'Ağaçlar Ayakta Ölür' filmi AKM Perge Salonu'nda gösterildi.

    Memduh Ün'ün yönettiği ve başrollerini İzzet Günay, Hulusi Kentmen, Yıldız Kenter ve Semra Sar gibi usta oyuncuların paylaştığı film izleyicilere nostalji esintisi yaşattı.

    1964 yapımı filmde, yıllar önce öldüğü sanılan Orhan'ın bir gün büyükannesi ve büyükbabasının karşısına çıkmasıyla gelişen olayların anlatılıyor.

    Gösterim sonrası izleyicilerin karşısına çıkan oyuncu İzzet Günay, bu film ile 1. Antalya Film Şenliği'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' seçildiğini ve festivalin 50'nci yılında yer almaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

    İzleyicilerin yoğun sevgi gösterisinde bulunduğu Günay, oyunculuk yaptığı dönemde sinemanın kısır döngü içinde olduğunu, günümüz sinemasını ve oyuncularını daha başarılı bulduğunu söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow