hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eve Dönüş, Londra Film Festivali'nde

    Eve Dönüş, Londra Film Festivalinde
    expand

    Yönetmenliğini Alphan Eşeli'nin ilk uzun metrajlı filmi 'Eve Dönüş Sarıkamış 1915' filmi Londra Film Festivali kapsamında İngiltere'de iki defa seyirciyle buluştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galası Londra'nın ünlü Leicester Meydanı'ndaki Vue Sineması'nda yapılan film, ayrıca Londra Film Festivali'nin düzenlediği Sutherland Throphy ödülüne de layık gösterildi. 

    Filmin galasına yönetmen Alphan Eşeli ile yapımcı Oğuz Peri de katıldı.

    Türkler'in yanı sıra İngiliz sinema severlerin de büyük ilgi gösterdiği filmin sonunda yönetmen Eşeli film hakkında izleyenlerin sorularını cevapladı.

    Birinci Dünya Savaşı sırasında 1915 yılında Ruslar'a karşı yapılan Sarıkamış Harekatı'nın acı sonuçlarını farklı bir açıdan izleyiciye aktaran film, Londra'da 'The Long Way Home' adıyla 19 Ekim Cumartesi ve 20 Ekim Pazar olmak üzere Vue Sineması ile Renoir Sineması'nda seyirciyle buluştu.

    Gösterim sonrası bilgi veren yönetmen Alphan Eşeli, filmin hazırlık ve çekim aşamasının 3 yıla yakın sürdüğünü ve filmin içeriğine yakın çekimler yapmak için kış koşullarında çalıştıklarını söyledi.
    Montreal Uluslararası Film Festivali'nde Fipresci Ödülü ve Golden Zenith Ödülü'nü kazanan, Haifa Uluslararası Film Festivali'nde de Golden Anchor Yarışması'na seçilen film, bu yıl 57'ncisi düzenlenen Londra Film Festivali'nde yönetmenlerin ilk filmlerinin yarıştığı ‘Sutherland Throphy' ödülüne aday gösterildi.

    100'den fazla film arasından 12 filmin finale kaldığı ödülü ilk kazanan Türk yönetmen ‘Sürü' filmiyle Yılmaz Güney olmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow