hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nazım Hikmet 14 Ocak'ta anılacak

    Nazım Hikmet 14 Ocakta anılacak
    expand

    Nazım Hikmet, 14 Ocak'ta "Ustalara Saygı" etkinliğinde anılacak.

    Beşiktaş Belediyesi tarafından 8 sezondur düzenlenen "Ustalara Saygı" toplantılarının, 14 Ocak pazartesi akşamı Akatlar Kültür Merkezi Melih Anday Sahnesi'nde gerçekleştirilecek bölümünde 111. doğum günü kutlanan Nazım Hikmet konu edilecek.

    Faruk Şüyün tarafından hazırlanan gecede, kaleme aldığı dizelerin her biri dünya çapında klasikleşen, yapıtlarıyla edebiyat, tiyatro, sinema, müzik ve resmi de besleyen büyük usta sanatın farklı dallarından örneklerle anılacak.

    Tuna Egemen'in sunacağı etkinlik, Ataol Behramoğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayacak. Bir konuşma da yapacak olan Melih Güneş'in hazırladığı ve seyirci karşısına ilk kez çıkan "Bir Yitik Miras: Nazım Hikmet" belgeselinden bölümlerin izlenebileceği etkinlikte, ustanın şiirleri Ayşe Lebriz Berkem, Cem Baza ve Özlem Ünaldı'nın sahne alacağı dinletiyle konuklara sunulacak.

    Nazım Hikmet şarkılarıyla da bilinen Sema'nın bir akapella ile katılacağı etkinlikte, Haluk Oral, Hıfzı Topuz, Turgay Fişekçi ve yayıncısı Raşit Çavaş birer konuşma yapacak.

    Türkiye Sosyal Tarih Araştırma Vakfı (TÜSTAV) tarafından hazırlanan, 1925-1938 yılları döneminde Nazım Hikmet tarafından basılan kitaplardan örneklerin sahnede yer alacağı gecede, şairin sesinden "Saman Sarısı" ve Genco Erkal'ın "Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni" adlı çalışmasından çeşitli yorumlar da seyircilerle paylaşılacak.

    "Ustalara Saygı"da Melih Güneş'in önümüzdeki günlerde okurlarla buluşacak "Hanene Huzur Dolsun-Sevdalı Bulut" kitabıyla birlikte ilk kez yayınlanacak "Sevdalı Bulut" ve "Hanene Huzur Dolsun" animasyon filmleri de gösterilecek.

    Ücretsiz takip edilebilen "Ustalara Saygı" toplantıları, 21 Ocak'ta düzenlenecek Gülriz Sururi gecesiyle devam edecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow