hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Koreli sanatçı Suh ve Jeong Min İstanbul'a geliyor

    Koreli sanatçı Suh ve Jeong Min İstanbula geliyor
    expand

    Gallery LiNART, Koreli sanatçı Suh, Jeong Min’in Türkiye’deki ilk kişisel sergisi “Sonsuza Dek - Eternally”e, 13 Şubat - 23 Mart 2013 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suh, Jeong Min; eserlerini tarihi 1500-1600 yıl öncesine dayanan, “Dak” adı verilen dut ağacından elde edilen geleneksel Kore kâğıdı olan, “Hanji”yi kullanarak yaratıyor. Dak ağacının iç tabakasından alınan parçaların kesildikten sonra kaynatılıp ağartılmasıyla yapılan “Hanji” oldukça yumuşak bir dokuya sahip. “Hanji”den tahta sertliğinde küçük rulolar yaparak eserlerine hayat veren sanatçının kâğıttan tahtaya veya tersine yaptığı bu döngü, Min’'in eserlerini anlamanın anahtarı…

    Koreli sanatçı, öznel gerçekliğin somut gerçeklik olabileceğini, kâğıt kümelerinden hareketle oluşturduğu metodolojiye ve mantığa dayalı kavramsal bir düzlemde gösteriyor. Suh, Jeong Min’in minik kâğıt rulolarını düz bir zemine yerleştirerek yarattığı eserleri bağıran, ses çıkaran, esen, çağlayan, serbestçe akan bir izlenim oluşturuyor. Minin eserlerinde ortaya çıkan dokunun anlamı,  rüzgar, toprak ve su dalgaları olurken aynı zamanda eserleri yeniden doğuş döngüsü olan reenkarnasyon, yin-yang, uzay ve arzu yokluğu gibi felsefi kavramları da temsil ediyor.

    Min’in, hayal gücünün geniş dünyasında yakalanabilen şekiller ve düzlemler arasındaki karşıtlıklarla oluşturulan gerilim, her eserine ayrı bir canlılık katıyor. “Hanji” üzerinde yaptığı deneylerdeki gücünü; mekânsal boşluğun da vurguladığı şiirsellikten alan sanatçının işlerinin güzelliği, parlak ve neşeli renklerle ağır, yumuşak ama belirsiz tonlar arasındaki karşıtlıktan geliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gallery LiNART’ın Koreli sanatçı Suh, Jeong Min’in  “Sonsuza Dek - Eternally” adlı sergisine ev sahipliği yapacağı sergi, 13 Şubat – 23 Mart 2013 tarihleri arasında sanatseverler tarafından görülebilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow