hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Bir Portre: Huzursuz" sergisi Pi Artworks'ta

    Bir Portre: Huzursuz sergisi Pi Artworksta
    expand

    Turan Aksoy “Bir Portre: Huzursuz” adlı yeni sergisi ile 19 Şubat – 19 Nisan 2013 tarihleri arasında Pi Artworks Galatasaray’da.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aksoy’un “Kaotik ama Steril” (2009) adlı yapıtlarında tasarlanmışlık ve toplumsal sorunlar; “Toz ve Telaş” (2012) sergisinde mekanlar ve karşılık gibi görülen, kanaatlerimiz üzerinden yaşadığımız zamanı tanımlama çabası; bu defa bireyin aile, din, devlet gibi kurumlarla, bugüne özgü çatışmaları ve travmaları üzerinden toplumsal bir portre oluşturma amacına dönüşüyor.

    Turan Aksoy, toplumsal kurumların birey üzerinde işkence, taciz ve baskı yoluyla yarattığı izleri, toplumsal hafızanın taşıyıcısı kurumları temsil etme gücündeki nesne ve mekanların ilişkilerindeki absürt ve uyumsuz birliktelikler aracılığıyla vurguluyor. Bunu daha önceki çalışma ve sergilerinde olduğu gibi izleyici için kapalı ve kişisel olarak adlandırılabilecek bir hikaye ve irrasyonel ilişkilendirmeler ile yapıyor. Sergi, bir birey-toplum-yapıtları üreten kişi, yani sanatçı, olmak üzere üç katmanlı bir toplumsal anlatıya dönüştürülmeye çalışılıyor. Portreler gibi tümüyle bireysel olanla, bayrak direği gibi toplumsal olanlar arasında dolaşan temsili elemanlar, bizi ikisinin arasındaki çelişkili gibi görülebilecek çatışmalı alana sokuyor. Toplumsal portre büyük oranda toplumsal hafıza ile bağlantılı bir şey olarak ele alınıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1965 yılı Erzincan doğumlu olan sanatçı Gazi Üniversitesi Resim Bölümü’nü bitirdikten sonra University of Central England’da yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. İstanbul’da yaşayan sanatçı, Pi Artworks’te 2012’de “Toz ve Telaş”, 2010’da ‘‘Işıltılı Şeyler’’ sergilerini açtı. 2009 yılında İstanbul 2010 Taşınabilir Sanat Projesi kapsamında ‘‘Geçici Rahatsızlık’’ sergisine katıldı. Sanatçının eserleri 2012 yılında Art Dubai ve Contemporary Istanbul gibi uluslararası fuarlarda sergilendi. Dahil olduğu kurumsal koleksiyonlar arasında İstanbul Modern ve Taviloğlu Koleksiyonu vardır.

    Turan Aksoy’un “Bir Portre: Huzursuz” başlıklı sergisi 19 Nisan 2013 tarihine kadar Pazar hariç her gün 10:30-19:30 arası Pi Artworks Galatasaray’da görülebilir (212.293.71.03).

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow