hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sanat uğruna müzede uyudu!

    Sanat uğruna müzede uyudu
    expand

    Oscar ödüllü ünlü İngiliz oyuncu Tilda Swinton, sanat uğruna New York'taki Modern Sanat Müzesi'nde uyudu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tek kişilik gösterisi "The Maybe" çerçevesinde müzeye yerleştirilen cam bir kutuda uykuya yatan Swinton'u izlemek için çok sayıda kişi müzeye akın etti.

    Başucunda bir sürahi dolusu su ve bir bardakla, beyaz çarşaflarla kaplanmış cam kutuda 7 saat yatan ünlü oyuncu, müzenin kapanmasının ardından evine döndü.

    Swinton'un müzede 6 gösteri daha düzenlemesi bekleniyor.

    Swinton, 1995'te İngiltere'nin başkenti Londra'daki Serpentine Galerisi'nde bir hafta boyunca günün 8 saatini bir cam kutuda geçirmiş, gösterisi 22 bin kişi tarafından izlenmişti. Ünlü oyuncu, gösterisini 1996 yılında da İtalya'nın başkenti Roma'daki Museo Barracco'ta tekrarlamıştı.

    "Burn After Reading", "The Beach", "The Chronicles of Narnia", "Moonrise Kingdom" gibi filmlerde rol alan Swinton, 2007'de "Michael Clayton" filmindeki performansı ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ına layık görülmüştü. Swinton, babasıyla kızkardeşini öldürdükten sonda okulunda saldırı düzenleyen bir gencin annesini canlandırdığı "We Need to Talk About" filmindeki oyunculuğu ile de 2011'de Altın Küre'ye aday gösterilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow