hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Garanti Bankası'ndan çocuklara bayram hediyesi

    Garanti Bankasından çocuklara bayram hediyesi
    expand

    Garanti Mini Bank Çocuk Filmleri Festivali; 15-16-17 Nisan tarihlerinde Adana, 25-26-27 Nisan tarihlerinde ise Mersin'de 10. kez çocuklarla buluşuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Garanti Bankası ve TÜRSAK Vakfı’nın işbirliğiyle tam dokuz yıldır çocuklara özel gerçekleştirilen ve daha önce İstanbul, İzmir gibi şehirlerde düzenlenen Garanti Mini Bank Çocuk Filmleri Festivali'nin onuncusu; ülkenin dört bir yanındaki çocukları dünyanın her yerinden gelen sinema filmleriyle buluşturmak üzere; Anadolu'da bir yolculuğa çıktı.

    2009’da Mardin ve Urfalı, 2010’da Adıyaman ve Diyarbakırlı, 2011'de ise Ordu ve Karslı, 2012’de de Konya ve Aksaraylı çocukların büyük ilgisiyle karşılanan Festival, bu yıl Adana ve Mersinli çocuklarla buluşuyor.

    Bu sene temasını ‘Çevre’ olarak seçen Festival, çocukların yaşamlarını sürdürdükleri ‘çevre’ ile olan sosyal ilişkilerinde bilinç sahibi olmasını amaçlayarak, onlara çevreyle kurmaları gereken ilişkiler konusunda yol gösterecek animasyon ve kurmaca filmlerden oluşacak bir seçkiyle minik izleyenlerini bekliyor.

    Festival kapsamında; “Küçük Kahramanlar İş Başında”, “Köfteleri Hiç Böyle Görmediniz!”, “En İyi Dostlarımız Bize Bir Şeyler Anlatıyor” ve “Fare Boris’in Maceraları” gibi eğlenceli bölümlerin yanı sıra; her yıl olduğu gibi bu yıl da uluslararası yarışmalı bölümünü çocuk izleyicilerin beğenisine sunuyor olacak. Çocuk jürisine, nasıl jüri üyesi olunacağı yönünde, Festival kapsamında verilecek Jüri Atölyesi’ni, sinema yazarı ve gazeteci Elif Tunca yönetecek ve çocukların en sevdikleri filmi seçmeleri konusunda onlara yardımcı olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Festival bu sene perdelerini ödüllü bir filmle açıyor ve çocuklara Çevre teması ile ilgili bilinç kazandırmayı amaçlıyor. Uluslararası Berlin Film Festivali’nden ödüllü Şehre İnen Kirpiler filmiyle, Adana ve Mersin’e merhaba diyor.

    15 Nisan’da Adana’da gerçekleştirilecek açılış töreninin sunuculuğunu, başarılı haber spikeri ve ödüllü sunucu Ece Vahapoğlu ve akabinde 25 Nisan’da Mersin’de gerçekleştirilecek açılış töreninin sunuculuğunu, taptaze bir isim, Zengin Kız Fakir Oğlan dizisindeki performansıyla övgüler alan, genç ve güzel oyuncu Ecem Özkaya üstleniyor olacak.

    Küçük sinemaseverlerin ebeveynleriyle birlikte, ödüllü animasyon filmleri ücretsiz olarak izleyebileceği festivalde; miniklerin sanat ve sinemayla bağlarını kuvvetlendirecek bir de atölye gerçekleştirildi. Yönetmen Reis Çelik moderatörlüğünde gerçekleşen Fotoğraf Atölyesi kapsamında, Çelik’in bir yönetmen gözüyle çevreyi algılama ve kendi gözlemlerini aktarma konusunda çocuklara sağladığı yardımla ortaya çıkan eserler, Festival kapsamında da bir sergiyle ziyaretçilere sunuluyor olacak. Ayrıca gerçekleştirilen ‘Çevre kirliliği’ konulu Resim Yarışması kapsamında dereceye giren resimler de çocukların ev sahipliğinde, her iki şehirde de sergileniyor olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow