hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bertell Ollman Türkiye'ye geliyor

    Bertell Ollman Türkiyeye geliyor
    expand

    Marksist felsefeci ve siyaset bilimci, New York Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bertell Ollman, Yordam Kitap'ın davetlisi olarak, İstanbul, Ankara ve İzmir'de bir dizi konferans vermek üzere Türkiye'ye geliyor. Her bir konferansta farklı teorik ve güncel konulara eğilecek olan Ollman, konferansların ardından kitaplarını da imzalayacak.

    New York Üniversitesi'nde diyalektik yöntem ve sosyalist teori üzerine dersler veren Bertell Ollman, kapitalizmin krizi, Marksizmin geçmişi ve geleceği ile Marksist yabancılaşma teorisi üzerine İstanbul, İzmir ve Ankara'da bir konferans verecek.

    Ollman'ın başlıca eserleri Türkçede Yordam Kitap tarafından yayınlandı. Yabancılaşma: Marx'ın Kapitalist Toplumdaki İnsan Anlayışı (çev. Ayşegül Kars, 2012); Diyalektik Soruşturmalar (çev. Cenk Saraçoğlu, 2011); Diyalektiğin Dansı (çev. Cenk Saraçoğlu, 2006, 3. basım: 2011); Marksizme Sıra Dışı Bir Giriş (çev. Ayşegül Kars, 2009, 2. basım: 2011) ve Yeni Yüzyılda Diyalektik (der., çev. Şükrü Alpagut, 2012), yazarın Türkçede yayınlanmış kitapları.

    Ollman, aynı zamanda "Sınıf Mücadelesi" isimli bir masa oyununun da yaratıcısı. Marksist anlayışla hazırlanmış ilk masa oyunu olma özelliği taşıyan "Sınıf Mücadelesi"nin Türkçe versiyonu da yazarın Türkiye'de olduğu günlerde satışa sunulacak.

    Yıllardır üniversitelerde akademik özgürlük mücadelesi veren Ollman, Amerikan Siyaset Bilimi Vakfı tarafından pek çok ödüle layık görüldü. Ollman, halen Uluslararası Demokrasi Vakfı'nın da başkanlığını yürütüyor.

    Prof. Ollman'ın vereceği konferanslara ilişkin bilgiler şöyle:

    İSTANBUL
    "KAPİTALİST KRİZİN DÜNÜ VE BUGÜNÜ: BU DEFAKİ 'SONUNCU KRİZ' Mİ?"
    11 Mayıs 2013 Cumartesi, Saat:  14:00
    Yer: İstanbul Teknik Üniversitesi, İşletme Fakültesi C-101 Konferans Salonu. MAÇKA
     
    İZMİR
    "MARKSİZM: DÜN, BUGÜN, GELECEK"
    12 Mayıs 2013 Pazar, Saat: 14:00
    Yer: Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi
    Adres : Şair Eşref Bulvarı No: 1/A ÇANKAYA

    ANKARA
    "MARKSİZM VE YABANCILAŞMA TEORİSİ: DÜN, BUGÜN"
    16 Mayıs 2013 Perşembe, Saat: 17:30
    Yer: Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Fizik Bölümü U2 Amfisi (Üçlü Amfi)

    Herkese açık ve ücretsiz olan konferanslarda simultane çeviri de yapılacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow