hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkentte Meksika rüzgarı

    Başkentte Meksika rüzgarı
    expand

    Gelenekselden moderne Meksika sanatı "Vision of Mexican Art" sergisiyle başkentli sanatseverin beğenisine sunulacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meksika sanatını gelenekselden moderne resim, heykel ve fotoğraflardan oluşan "Vision of Mexican Art" sergisi, 4 Eylül'den itibaren Cermodern'de başkentli sanatseverin beğenisine sunulacak.

    Meksika Büyükelçiliği ve Maliye ve Kamu Kredi Bakanlığının destekleriyle Meksika sanatının başkentte en geniş kapsamla derlenen sergisi, 20 ve 21. yüzyılın tanınmış Meksikalı sanatçılarının 54 eserinden oluşuyor.

    Meksika'nın sosyal ve politik tarihine göndermelerde bulunan resim, heykel ve fotoğraflardan oluşan sergi, Diego Rivera, Rufino Tamayo gibi Türkiye'de de tanınan sanatçıların eserlerine yer veriyor.

    Sergi, "Resim ve Heykel Meksika Okulu", "Kırılma", "Sihirli Gerçekçilik", "Yeni Meksikanizm", "PostModernizm" gibi Meksika'da sanat üretiminin en önemli beş hareketini içereriyor.

    Cermodern'deki sergi, 4 Eylül-15 Kasım'da gezilebilecek.

    Sır üstü hat ve tezhip

    Geleneksel Türk sanatının en önemli iki unsuru hat ve tezhibi seramikle buluşturan "Seramik Üzeri Hat ve Tezhib" sergisi Ankara Vakıf Eserleri Müzesinde görülebilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sanatçı Sibel Temelkıran'ın sır üstü kazıma (sigrafitto) adı verilen yöntemle hazırladığı hat ve tezhip süslemeleri, açılış bugün 18.00'de gerçekleştirilecek.

    Hat ve tezhip süslemeleri sergisi 7 Eylül'e kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow