hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ünlü bariton Mete Uğur son yolculuğuna uğurlandı

    Ünlü bariton Mete Uğur son yolculuğuna uğurlandı
    expand

    İstanbul'da dün hayatını kaybeden Türk operasının önemli sanatçılarından bariton Mete Uğur, son yolculuğuna uğurlandı.

    Mete Uğur için, Kadıköy Süreyya Operası'nda tören düzenlendi.

    Törene Mete Uğur'un oyuncu kızı Deniz Uğur, sanatçılar Mustafa Üstündağ, Zafer Ergin, Kenan Ece, Sait Sökmen ile çok sayıda yakını ve sanatçı arkadaşları katıldı.

    Eşi Suna Uğur ise tedavi gördüğü için törene katılamadı.

    Mete Uğur'un  biyografisinin okunmasından sonra operadan görüntüleri izletildi. Bu sırada oyuncu kızı Deniz Uğur gözyaşlarına hakim olamadı.

    Daha sonra meslektaşları saheneye Mete Uğur'un Türk bayrağına sarılı tabutunun yanına çıkarak anılarını anlattı.

    Deniz Uğur babası için şunları söyledi:

    "Geç fark edilmiş kanser hastasıydı. Fakat bu kadar erken gitmesini beklemiyorduk. Doktorlar 6 ay gibi bir zaman vermişti. Fakat çok geç farkedildiği için giderek ağrılı ve sancılı olacaktı.



    Allahın sevdiği kuluymuş ondan ayrılmak çok zor ama bu kadar erken beklemiyorduk, uykusunda bir tüy gibi hafif nefesi ve kalbi durarak hayatını kaybetti. Huzur içinde gitti. Allah acı çekmesine izin vermedi.

    Annem yarım yüzyıllık eşi, torunları ve ben tek kızı hep son zamanlarında yanındaydık. Hepimiz yanındaydık sakindi huzurluydu. Çok fazla hareket edemiyordu bitkindi. Ama mutluydu. Annem cenazeye gelemedi. Kendini toplaması zaman alacaktı. Bir süre doktor kontolü altında tutulacak. Sağlığını riske edemezdim evden çıkartmadım. Çıkabilecek durumda değil."

    Törenin ardından Mete Uğur'un Türk bayrağına sarılı tabutu sanatçı arkadaşları ve yakınları tarafından cenaze arabasına taşındı.

    Mete Uğur'un cenazesi Pendik Merkez Camii'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Pendik'te aile kabristanına defnedildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow