hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Derin tutku" sergisi Paris' te

    Derin tutku sergisi Paris te
    expand

    Ayşegül Dinçkök' ün sualtı dünyasını ve canlılarını yansıttığı fotoğraflarından oluşan 'Derin Tutku Sergisi' 9-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Paris Design Week kapsamında ziyaretçileri ile buluşuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayşegül Dinçkök'ün sualtı dünyasını ve canlılarını yansıttığı fotoğraflarından oluşan ve sergilendiği her şehirde büyük ilgi gören 'Derin Tutku Sergisi' Stepevi işbirliği ile 9-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Paris Design Week kapsamında Lider halı markalarından Stepevi'nin Paris'teki mağazasında açıldı.

    Sergi açılışı nedeniyle mağazada bir davet düzenlendi. Ayşegül Dinçkök'ün sualtı fotoğraflarından esinlenerek özel olarak hazırlanan halı da 9 Eylül'de Stepevi  Paris mağazasında ilkkez sergilenirken halının satışından elde edilecek gelirin 'Akdeniz Koruma Derneği'ne bağışlanacağı belirtildi.

    Ayşegül Dinçkök'ün fotoğraflarından ilham alınarak hazırlatılan Limited Editon halı Stepevi tarafından özel olarak Paris Design Week için üretildi. İlk olarak 2012 Nisan ayında
    MSGSÜ Tophane-i Amire Tek Kubbe Binası'nda açılan daha sonra Mardin, Van ve Hatay'a taşınan 'Derin Tutku Sergisi' şimdi de Paris Design Week kapsamında Paris'teki
    sanatseverlerle buluşuyor. Mimar ve dekoratörlerin sözleşmelerinde referans olarak gösterdikleri Türk markası Stepevı, müşteriye özel kişiselleştirilmiş tasarımları
    üretebiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Derin Tutku Sergisi tarihe tanıklık etti

    Ayşegül Dinçkök'ün çektiği birbirinden özel kareler Sulawesi Adası'nın derinlerinde bulunan mercan resiflerine de tanıklık ediyor. Yakın zamana kadar resiflerin  çoğu insan kullanımı ve avcılık baskısı yüzünden hızla zarar görürken, son yıllarda görülen küresel ısınma kaynaklı sıcak su akıntıları, kitlesel boyutta mercan  resiflerini yok etmeye başladı. Bütün bunlara atmosferde artan karbondioksit miktarının okyanus suyunda mercanların büyümesine engel olmaya başlaması da eklenince,  bilim dünyası mercan resiflerinin 2050 yılını çıkaramayabileceğini öngörmeye başladı.

    Ayşegül Dinçkök'ün, nisan ayında İstanbul'da sergilenen, küratörlüğü Thierry  Bouet'in, bilimsel danışmanlığını ise Zafer Kızılkaya'nın yaptığı 'Derin Tutku' sergisi önemli bir sosyal sorumluluğa da imza atmış oldu. Sergilenen fotoğrafların  satışından elde edilen tüm gelir, Ege'nin Kadın Balıkçıları projesine aktarılarak, zor şartlarda çalışmakta olan kadın balıkçıların iş ve yaşam standartlarını iyileştirmek için kullanıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow