hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borusan Bienal'i 2 yeni sergiyle karşılıyor

    Borusan Bienali 2 yeni sergiyle karşılıyor
    expand

    Borusan Contemporary, 13. İstanbul Bienali ile paralel olarak iki sergi açacak.

    Borusan Contemporary'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yarından itibaren görülebilecek Rafael Lozano-Hemmer'ın "Vicious Circular Breathing" sergisi ve Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu'ndan "Segment #4" seçkisi, 16 Şubat'a kadar Perili Köşk'te gezilebilecek.

    Uluslararası alanda tanınmış sanatçı Rafael Lozano-Hemmer'ın, yaşamsal öğeler aracılığıyla duygusal ve kişisel çağrışımlar yapmayı hedefleyen eserlerinden oluşan "Vicious Circular Breathing", sanatçı tarafından Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu'na özel istek üzerine üretildi.

    Borusan Contemporary'nin koleksiyonundan seçilen önemli eserlerden oluşan "Segment #4" sergisinde ise Jesse Fleming, Ali Ömer Kazma, Erwin Redl, Paul Schwer gibi sanatçılardan eserler bulunuyor.

    Yine aynı tarihte sergilenecek ve koleksiyona dahil olan bir başka eser ise Fransız sanatçı Thierry Dreyfus'un Our Dreams Remain Our Dreams adlı video-ışık çalışması olacak.

    Binanın görünmeyen yüzünü izleyiciyle buluşturacak olan bu video çalışması, Perili Köşk'ün dış cephesindeki balkonlara yansıtılacak.

    Avusturyalı sanatçı Erwin Redl'in Borusan Contemporary için özel olarak tasarladığı, led ışık panelleriyle 8 kat merdiven boşluğunu kaplayan "Meandering" adlı enstalasyonu da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

    13. İstanbul Bienali etkinliklerine paralel olarak kurgulanan iki sergi, 16 Şubat tarihine kadar İstanbullu sanatseverler tarafından görülebilecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow