hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ağaçlar kitap açtı

    Ağaçlar kitap açtı
    expand

    Kocaeli Kitap Fuarı açılışı için yürüyüş yolundaki ağaçlara 3 bin kitap asıldı. Ziyaretçiler birkaç dakika içinde kitapları topladılar.

    Kapılarını yarın 5'inci kez açacak olan Kocaeli Kitap Fuarı'nı tanıtmak amacıyla bu sabah İzmit kent merkezinde Yürüyüş Yolu'ndaki ağaçlara poşetler içine asılan 3 bin kitap, okula giden öğrenciler ve diğer vatandaşlar tarafından birkaç dakika içinde kapışıldı. Tanıtım töreni için ikinci kez aynı ağaçlara asılan 2 bin kitap da kısa sürede vatandaşlar tarafından toplandı.

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ve bu yıl 5'incisi gerçekleştirilecek olan Kocaeli Kitap Fuarı yarın açılıyor. 19 Mayıs'a kadar sürecek olan fuarın tanıtımı amacıyla geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da bir gün önceden Yürüyüş Yolu'ndaki çınar ağaçlarına geceden iplerle 3 bin kitap asıldı. Kent merkezindeki Hürriyet ve Cumhuriyet caddeleri arasındaki Yürüyüş Yolu'ndan sabah okula gitmekte olan öğrenciler, bu kitapları isteyenlerin alabileceğini bildikleri için, daha tören bile yapılamadan saat 07.30'da birkaç dakika içinde tüm kitapları topladı. Aralarında dünya klasiklerinin de bulunduğu roman ve çocuk kitaplarından oluşan kitaplar bir anda kapışılırken, belediye yetkilileri bu kez tören için 2 bin kitap daha astı. Ancak o kitaplar da bu kez vatandaşlar tarafından kısa sürede toplandı.

    Kitap fuarı yarın kapılarını açıyor

    Yürüyüş Yolu'nda Kitap Fuarı ile ilgili açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Tüm Kocaeli ile çevre illerden kitap severlerin, okumayı severlerin, kitapla tanışmak ve yazarlarla tanışmak isteyenleri fuarımıza bekliyoruz. Kitap medeniyetlerin kurucusu ve ışığı. Kitapsız bir insanın kendini geliştirmesi, kendine faydalı olması ve hayata hazırlaması toplumların gelişmesi medeniyetlerin kurulması kitapsız mümkün değil" diyerek şöyle devam etti:

    "Kitap okumayı sevip mutlaka okumalıyız ve okumaya zaman ayırmalıyız. Onun bize verdiği enerjinin zamanla farkına varacağız. Okudukça insanın birikimi ve donanımı güçleniyor ve bu kitap fuarlarını da fırsat bilerek yeni yeni kitaplarla tanışmak, okumak gerekiyor. İstanbul'dan sonra en yoğun kitap fuarı. Her düşüncede yazarlarımızla burada karşılaşıp sohbet etmek mümkün. Tüm vatandaşlarımızı kitap fuarımıza bekliyoruz."

    "Kitap kapmak için erken kalktım"

    Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında çınar ağaçlarına asılan kitaplardan 7 tane aldığını söyleyen Altay Özmut, "Erken saatte kitap kapabilmek için yürüyüş yoluna geldim. Ağaca asılı olan 7 kitap aldım. İçersinde dünya klasikleri ve çocuk kitapları var. Klasikleri ben okuyacağım, çocuk kitaplarını da kardeşlerime vereceğim" dedi.

    Kitapları yükseğe asmışlar

    Bu yıl kitapları yükseğe astıkları için kitap alamadığını söyleyen Beyza Bilgiç, "Geçtiğimiz yıl 3 kitap almıştım. Bu yıl da kitap almak niyetiyle sabah erken saatte buraya geldim. Kitaplar çok yükseğe asıldığı için alamadım. Yanımızda merdiven mi getirmemiz gerekiyor?" diyerek sitem etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow