hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hemiteli çocuklar İnce Memed'i okuyor

    Hemiteli çocuklar İnce Memedi okuyor
    expand

    Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, büyük usta Yaşar Kemal'in 26 Mayıs Pazar günü açılışını yaptığı Hemite Yaşar Kemal Kültür Evi'nde Hemiteli çocuklara yaratıcı drama yöntemiyle okuma atölyeleri düzenliyor. Hemiteli çocuklar atölyelerde Yaşar Kemal'in İnce Memed kitabını okuyor.

    Yaşar Kemal, düzenlenen çocuk etkinliklerinin önemini şu sözleriyle dile getirdi:

    "Doğa çocuklar için ayrı bir güneş, çiçek, ağaç, bulut, kuş yaratmadığı gibi, çocuklar için ayrı bir sanat da söz konusu olamaz. Çocuklar oyunlarını, masallarını, öykülerini kendileri için yeniden yeniden yaratırlar.

    Her zaman söyledim, söylerim, ezbere dayalı, soyut, insanı yaşam dışına iten eğitim yanlıştır, tehlikelidir. Yaşayarak ve yaratarak eğitim, insani olan budur. Bu  çalışma bence bu yolda doğru bir adım.  Çok sevindim. Hemite bunda da örnek olsun."

    Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından düzenlenen Sadık Karamustafa'nın "Duvarın Dibinde Resmim Aldılar/ Ak Kağıt Üstünde Tanıyın Beni" başlıklı sergisi ile açılan Hemite Yaşar Kemal Kültür Evinde Hemiteli çocuklar için yaratıcı drama yöntemiyle okuma atölyeleri başlıyor.

    Osmaniye Valiliği'nin özenli çalışmaları ile düzenlenen Yaşar Kemal Kültür Evi ve Hemite Yaşar Kemal Parkı'nda, yürüyüş yolları, çocuklar için oyun, yetişkinler için spor grupları, piknik yerleri ve Kımıtlı Kuş Cenneti seyir terası yer alıyor.

    Hemiteli çocuklara yaratıcı drama yöntemiyle okuma atölyeleri Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından Hemite Yaşar Kemal Kültür Evi ve parkında düzenlenen çocuk etkinliklerinde büyük ustanın başyapıtı İnce Memed, çocuklara yaratıcı drama yöntemiyle okutuluyor.

    Hemite Ortaokulu öğrencilerinin katıldığı okuma atölyelerinde Yaratıcı Drama Eğitmeni Çiğdem Odabaşı, 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerine Cumhuriyet döneminde halkın nasıl bir ortamda yaşadığını ve köylü halkın hayatında kimlerin söz hakkı olduğunu kitaptan yola çıkarak paylaşarak beraberinde, baskı, özgürlük, irade, sömürü, bencillik, adaletsizlik gibi kavramları da sorgulatıyor.

    Atölyelerde katılımcılara ezen-ezilen ilişkisi sorgulatılarak, onurlu olmanın, emeğin, çabanın ve adaletin öneminin fark ettirilmesi hedefleniyor. Bu çalışma oyun, doğaçlama ve canlandırmalarla çocuklara okumayı sevdiriyor.

    Düzenli olarak her hafta sonu İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Yapı Kredi Kültür Merkezi binasında yapılan yaratıcı drama ile okuma atölyelerinde her hafta farklı bir kitap konu alınıyor.

    Bu etkinlikler çocuklara okuma alışkanlığı aşılarken, hayal kurma, merak etme, sorgulama, problem çözme, farklı perspektifler edinme, grup içinde kendini ve fikirlerini rahatça ifade edebilme gibi pek çok beceriyi kazandırmayı da hedefliyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow