hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Grup Yorum'un "Bağımsız Türkiye" konseri 14 Nisan'da

    Grup Yorumun Bağımsız Türkiye konseri 14 Nisanda
    expand

    Grup Yorum'un yüz binlerce izleyicisiyle buluştuğu "Bağımsız Türkiye" adlı halk konserinin üçüncüsü bu yıl da 14 Nisan'da Bakırköy'de gerçekleştirilecek.

    Müziği ve konserlerinden çok, polisin, düzenlediği baskınlar, gözaltılar, işkenceler ve tutuklamalar ile gündemde tuttuğu Grup Yorum, ısrar ve inatla müziğini sürdürüyor ve her yıl yüz binlerce seveni ile buluşuyor. İlki 2011'de düzenlenen "Bağımsız Türkiye" konserinin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirecek olan Grup Yorum, sevenleriyle yine Bakırköy Halk Pazarı'nda buluşacak. 2011'de 150 bin kişinin izlediği konseri geçen yıl 350 bini aşkın kişi izlemişti.

    Geçen yılki konserde şair Nihat Behram sunuculuk yapmıştı ve şiirlerini okumuştu; konserde Aynur Doğan, Pınar Aydınlar, Aylin Aslım, Zülfü Livaneli ve Hüseyin Turan da Grup Yorum şarkıları söyleyerek eşlik etmişti.

    Geride kalan yılda çalışmalarını yürüttükleri İdil Kültür Merkezi defalarca baskına uğrayan, müzik aletleri darmadağın edilen, üyeleri gözaltına alınan Grup Yorum'un Şubat ayı sonunda çıkması planlanan albümüne de polis tarafından el konulmuştu. Emniyet'in "kozmik ajanlıkla" suçladığı Grup Yorum'un albüm kayıtlarına el konulmasının ardından albüm çalışmaları silbaştan yeniden başlamıştı. Grubun geçen yıl gözaltına alınan üyelerinden solist Selma Altın'ın polis, sağ kulak zarını patlatmış, kemancı Dilan Balcı'nın da elini kırmıştı. Grup üyeleri Selma Altın, Dilan Balcı ve Ali Aracı'ya mahkeme tarafından ev hapsi cezası verilmişti. Grup Yorum üyesi Seçkin Aydoğan ise hala cezaevinde tutuklu bulunuyor. Aydoğan'ın, "örgüt üyeliği" iddiasıyla yargılandığı davanın 26 Şubat'taki son duruşmasında savcı, 39,5 yıl hapsini istemişti.

    Ve alanlardan aşina olunan, "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!" sloganındaki gibi Grup Yorum, 28. yılında da yoluna devam ediyor ve seveni kitlelerle bir araya geliyor. 14 Nisan'da Bakırköy'de yapılacak konserde Grup Yorum'a yine Türkiye'den ve yurt dışından pek çok sanatçı eşlik edecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow