hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Carmen"de son kapalı gişe

    Carmende son kapalı gişe
    expand

    Devlet Opera ve Balesi, geçtiğimiz ay prömiyerini ve galasını gerçekleştirdiği Georges Bizet'in 'Carmen' operasını kapalı gişe son kez sahneledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Literatürde opera tarihinde bir devrin yeniden yazılması niteliğini taşıyan, ihtiraslı bir aşkı konu alan Carmen yaklaşık 250 kişilik bir kadro ile sanatseverlerin karşısına çıktı.

    Eserin temsiline yaklaşık 600 sanatsever katıldı.

    Dünyaca tanınmış bir opera eseri olan 'Carmen', tütün fabrikasında çalışan, büyüleyici bir güzelliğe sahip ateşli çingene ile Don Jose isimli bir muhafız çavuşunun ihtiraslı aşk hikayesini anlattı.

    MDOB, Carmen'i şef Vladimir Lungu yönetiminde, Recep Ayyılmaz rejisiyle sanatseverlerle buluşturdu.

    Dünyanın en çok izlenen eseri olan 'Carmen', MDOB'un deneyimli orkestra, solist, koro ve çocuk korosu da görev aldı.

    MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, Carmen Operası'nın çarpıcı bir aşk öyküsünün yanı sıra melodik ve orkestral zenginliğiyle dünyanın en çok seyredilen sahne eseri olduğunu ifade etti.

    Şanal sözlerine "Prömiyeri ve galası kapalı gişe oynayan Carmen'in yoğun bir hazırlık ve oldukça kalabalık sanatçı kadrosuyla gerçekleştirdik. Mersinli sanatseverlerin olağanüstü ilgisi karşısında tüm temsillerini kapalı gişe oynadığımız Carmen operasını bu sanat sezonunda son kez sahneledik, Eserlerimize böylesine ilgi gösteren sanatseverlere teşekkürlerimizi borç biliriz" şeklinde devam etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow