hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Filmin Oscar'ı alamamasına şaşırdım"

    Filmin Oscarı alamamasına şaşırdım
    expand

    İsrail askerleri ile Filistinliler arasındaki mücadeleyi anlatan ''5 Kırık Kamera'' isimli belgeseliyle Oscar'a aday gösterilen yönetmen Burnat, ''Film çok güçlüydü, neden Oscar'ı kazanamadı, şaşırdım'' dedi.

    Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin 85. Oscar ödülleri töreninde belgesel film dalında Oscar ödülü için yarışan Filistinli yapımcı-yönetmen İmad Burnat, İsrail askerleri ile Filistinliler arasındaki mücadeleyi konu edinen belgeselin hikayesini AA muhabirine anlattı.

    İsrail'in işgalini yaşadığını belirten Burnat, işgal altındaki günlük hayatı kayda aldığını, filmi güçlü yapanın da bu olduğunu söyledi.

    Filmin Oscar'ı kazanamamasına çok şaşırdığını belirten Burnat, şunları kaydetti:

    ''Film 2011 yılı sonunda bitmişti. Sonra Amsterdam'da 2 ödül aldı. Film çok başarılı bulundu. Daha sonra farklı ülkelerde, Amerika'da gösterildi. Adım adım ilerledi.

    Oscar çok uzun bir süreç. Önce Oscar filmleri toplanıyor. Alanında binlerce arasından oylandı. Son 5 arasına kaldı. Eşim geleneksel Filistin elbiseleri ve başörtüsüyle geceye katıldı, oğlum ve ben smokin giydik. Orada kırmızı halı üstünde Filistin'i temsil etmek onurdu bizim için.''

    Oscar'a gideceklerini bildiğini dile getiren Burnat, ''Ama film neden Oscar'ı kazanamadı, ben ona şaşırdım. Film çok kuvvetliydi. Belki de siyasi nedenlerle alamadı. Çünkü insanlar filmi çok beğendi. Benim filmim ödülü alan ''Searching For Sugar Man''dan daha güçlüydü'' diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow