hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Onur konuğu Türkiye!

    Onur konuğu Türkiye
    expand

    Dünyadaki dağ filmleri festivallerine öncülük eden Trento Film Festivali'nin bu yılki onur konuğu Türkiye oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    7 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında 61'incisi düzenlenecek festivalde, Türk sinemasından uzun ve kısa metraj ile belgesel olmak üzere 12 eser yer alacak.

    Festivalin açılışı, Baba Zula konseriyle yapılacak. 

    Kuzey İtalya'da, Dolomit Dağları'nın batı sınırında yer alan Trento bu yıl Türkiye'den gelecek konukları konuk ediyor. 

    Festivalde bu yıl 121 yapıt izleyiciyle buluşacak.

    Festival komitesi bu yıl 3'üncü kez uygulanan Hedef (Destination) kategorisi için Avrupa ve Asya'yı birleştirdiği için seçtiği Türkiye'yi kültür, tarih,

    kokular ve dağlar temalarıyla takipçilerine tanıtacak.

    Baba Zula'dan konser

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gecede, 17 yıl önce kurulan ve uluslararası üne sahip Baba Zula, Santa Chiara Oditoryum'unda konser verecek. 

    Grup, 1920 Avusturya yapımı ve Ernst Marischka yönetmenliğindeki "Enis Aldjelis (Doğu'nun Çiçeği)" adlı filmin gösterimine konserle eşlik edecek.

    İstanbul'da çekilen ilk yabancı film olma özelliği taşıyan Enis Aldjelis, Baba Zula'nın bu sessiz film için hazırladığı özel müziklerin canlı performansıyla birlikte sunulacak.

    Baba Zula aynı gösteriyi, ilk olarak Altın Portakal Film Festivali'nde hayata geçirmişti. 

    Pelin Esmer jüride 

    Festival programında, Türkiye'den ve Türkiye'yi konu edinen 12 yapıt arasında, aynı zamanda Trento Film Festivali'nin jüri üyeliğini de üstlenen Yönetmen Pelin Esmer'in 'Gözetleme Kulesi' filmi yer alıyor.

    Olgun Şimşek ile Nilay Erdönmez'in başrolü paylaştığı film, Adana Altın Koza, Toronto ve Rotterdam başta olmak üzere uluslararası festivallerden birçok ödülle dönmüştü. 

    Festival programında dikkat çeken bir diğer film ise, Ömer Lütfi Akad'ın yönetmenliğini yaptığı ve senaryosunu Yılmaz Güney'le birlikte yazdığı 1966 yapımı 'Hudutların Kanunu.'

    Oyuncu kadrosunda Yılmaz Güney, Pervin Par, Erol Taş ve Tuncer Kurtiz gibi isimlerin yer aldığı film, Martin Scorsese Dünya Sinema Vakfı tarafından restore edilmişti. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emin Alper'in ilk uzun metrajlı filmi olan 'Tepenin Ardı' da İtalya ve birçok ülkeden kente gelen izleyicinin beğenisine sunulacak. 

    Bolca belgesel

    Zengin bir seçkiye sahip olan belgesel dalında ise, Almanya'da yaşayan Yönetmen Fatih Akın'ın 'Cenneti Kirletmek' adlı filmi festival programına alındı. 

    Bülent Öztürk'ün 'Beklemek', Müjde Arslan'ın 'Ben Uçtum Sen Kaldın', Emine Emel Balcı'nın 'Ich Liebe Dich (Seni Seviyorum)', Yüksel Aksu'nun 'Anadolu'nun Son Göçerleri: Sarıkeçililer', Bingöl Elmas'ın 'Evcilik' ve Cevahir Çokbilir'in 'Maşuk' adlı belgesel yapıtları da festivalde yer alacak.

    Kısa film dalında ise Reşit Baskın'ın 'Arayış' filmi bulunuyor.  

     



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow