hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hollywood'un altın çifti ekranlarda

    Hollywoodun altın çifti ekranlarda
    expand

    Hollywood'un ünlü çifti Richard Burton ve Elizabeth Taylor ilişkisi BBC'nin yeni bir yapımına konu oldu.

    Ölümünden bu yana uzun bir zaman geçmiş olmasına karşın Elizabeth Taylor denince belli yaştaki insanların aklına hemen Richard Burton gelir.

    Hollywood ikonu Taylor ve saygın bir Shakespeare aktörü olan Burton, oyunculukları kadar çalkantılı ilişkileri ile de tanındılar.

    1963 yılında Cleopatra'nın çekimleri sırasında her ikisi de hali hazırda başkalarıyla evliyken birbirlerine aşık olan ikili, daha sonra birbirleriyle iki kez evlenip boşandılar ama hep dost kaldılar.

    1963 yılında Broadway sahnesinde Noel Coward'ın "Özel Hayatlar" adlı oyununda profosyonel olarak yeniden biraraya geldiler.

    BBC Four'un "Burton ve Taylor" adlı draması da ikilinin hayatlarının bu bölümü üzerine kurulmuş.

    İkonlaşmış çiftin hayatlarının bu önemli dönemini Baftalı aktör Dominic West ve iki kez Oscar'a aday olan Helena Bonham Carter oynuyor.

    Burton'ı ve ünlü çiftin hayatlarındaki o dönemi anlatan West şunları söyledi:

    "Burton'ın ölümüne bir yıldan az bir süre kalmış. Elizabeth'in 50. doğumgünü için Londra'da buluşuyorlar ve ardından Broadway'a giderek dokuz ay boyunca 'Özel Hayatlar' için tura çıkıyorlar. Taylor turdan hemen sonra Betty Ford kliniğine yatıyor ve Burton da İsviçre'ye giderek orada ölüyor. Onun için bu Elizabeth'in hayatının en kötü dönemi ve Burton için de ölümünün girizgahı olan dönem."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow