hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Gerçekten Mavi" bir kadının hikayesi

    Gerçekten Mavi bir kadının hikayesi
    expand

    Elvin Ekşioğlu'nun ilk uzun metrajlı filmi "Gerçekten Mavi" bir kadının yaşı kaç olursa olsun yapmak istediği her şeyi yapabileceğini anlatacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çekimleri, dünyanın ikinci büyük kanyonunun bulunduğu Uşak, Söke, Kuşadası, Ödemiş ve Selçuk'ta yapılacak "Gerçekten Mavi" filminin Ağustos 2014'te vizyona girmesi planlanıyor. 

    Uşak'tan yola çıkarak, Kuşadası'na kadar güzel bir yol hikayesi anlatacaklarını belirten Elvin Ekşioğlu, çekimlerin 15 gün sürmesini planladıklarını söyledi.

    Hayatının son demlerindeki bir kadının, kabuğunu kırarak hayalini 
    gerçekleştirmesinin destansı, naif ve zaman zaman güldüren romantik öyküsünü ele alan filmin çekim hazırlıkları başladı.

    Filmin yapımını Eksantrik Prodüksiyon, 
    görüntü yönetmenliği Adnan İşbilir yapacak. 

    Elvin Ekşioğlu, filmin ön çalışmalarının sürdüğünü, çekimlere henüz başlamadıklarını belirterek, "Gerçekten Mavi"nin Ağustos 2014'te vizyona girmesini planladıklarını söyledi. 

    Ekşioğlu, "Başrol karakterimiz, Uşak'ın bir köyünde yaşıyor. Uşak'ta dünyanın ikinci büyük kanyonu var. Oraları da göstermek, Türkiye'nin güzelliklerinden seyirciyi, izleyiciyi haberdar etmek istedik" diye konuştu.

    Filmin senaryosunu eşi Abdullah Ekşioğlu ile birlikte yazdıklarını ifade ederek, hikayeyi, "olabilecek bir hikaye ama yaşanmışlığı yok" şeklinde tanımladı.

    "Naif bir komedi"

    Ekşioğlu sözlerine "Naif bir komedi. Tam bir komedi değil, güldüren romantik bir öykü. Bir kadın filmi, bir kadının hikayesini anlatıyor. Ben, yönetmen ve senarist olarak bir kadının nasıl kabuğunu kıracağını, yaşı kaç olursa olsun yapmak istediği her şeyi, aklına koyduğu her şeyi yapabileceğini anlatmak istiyorum. Bir kadın filmi olarak çıktık yola ve bir kadının hikayesini anlatıyorum. Keyifli olacağını düşünüyorum, insanları çok sıkan, yoran bir festival filmi değil de destansı bir hava yaratmak istiyorum. Komedi unsurları da olan, romantik, hoş bir film olacağını umuyorum." şeklinde devam etti. 

    "Uluslararası ve ulusal film festivallerinde başarı yakalamayı hedefliyorum"

    İzleyenlerin filmi çok seveceğini umduğunu dile getiren Ekşioğlu, uluslararası ve ulusal film festivallerinde başarı yakalamayı hedeflediğinin altını çizdi. Ekşioğlu, "Türk sinemasının 100. yılında bir kadın yönetmen olarak,bir kadın filmi ortaya çıkarabilmek güzel bir duygu. Bunun gururunu yaşamak da hoş" dedi.

    Ekşioğlu, filmin ana karakteri Zeynep Ana'yı canlandıracak olan Devlet Tiyatroları Sanatçısı Seray Gözler'in yaşlandırılması için ABD'den özel makyaj malzemeleri getirdiklerini kaydederek, set kurulmayacağını, filmin doğal ortamda çekileceğini dile getirdi.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow