hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Roma'dan Yılmaz Güney'e Onur ödülü

    Romadan Yılmaz Güneye Onur ödülü
    expand

    Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Roma Türk Film Festivali’nde Onur Ödülü’ne Yılmaz Güney layık görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    26-29 Eylül tarihlerinde Roma Türk Film Festivali İtalyan sinemaseverlerle buluşacak.

    Festivalin onursal başkanlığını, yönetmen Ferzan Özpetek yapıyor.

    1984 yılında 47 yaşındayken yaşamını yitiren; yazar, senarist, yönetmen ve aynı zamanda oyuncu olarak Türk sinemasına damgasını vuran Yılmaz Güney’e layık görülen Onur Ödülü, Barberini Sineması’nda gerçekleştirilecek olan gala gecesinde eşi Fatoş Güney’e takdim edilecek.

    Üç gün sürecek festivalin “Anısına” bölümünde Yılmaz Güney’in 70’li yıllarda çektiği “Arkadaş”, “Umut” ve “Sürü” adlı filmleri, İtalyan seyircisi ile buluşacak.

    Festival, yönetmenliğini Uğur Yücel’in yaptığı “Soğuk” filmi ile açılışını yapılacak.

    “Anısına”, “Filmleriyle Geliyorlar”, “Türkler Neye Güler” ve “Kısa Film” bölümlerinden oluşan festivalde Reha Erdem’in senaryosunu yazıp yönettiği “Jin”, Belmin Söylemez’in ilk uzun metraj filmi “Şimdiki Zaman”, Deniz Akçay’ın yönettiği “Köksüz” ve Derviş Zaim’in kamerasını Anadolu’nun gerçek insanlarına ve günlük gerçek döngüsüne çevirdiği “Devir” yer alıyor.

    “Türkler Neye Güler”

    Komedi filmlerine ayrılan “Türkler Neye Güler” bölümünde ise, Hakan Algül’ün yönettiği, baş rollerinde Ata Demirer ile Demet Akbağ’ın yer aldığı “Eyvah Eyvah 2” ve Sermiyan Midyat’ın senaryosunu yazıp yönettiği, başrolünde Demet Akbağ’ın oynadığı “Hükümet Kadın” adlı filmler gösterilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Festival’in “Kısa Filmler” seçkisinde ise; Şükriye Aslan’ın yönettiği “Belleksiz”, Abdurrahman Öner’in yönettiği “Buhar”, Eli Kasavi’nin imzasını taşıyan “Evrenin Sonu”, Serhat Karaaslan’ın yönettiği “Musa” ve Hakan Burcuoğlu’nun yönettiği “İstirahat Odası” yer alıyor. 


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow