hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Duvarları ve önyargıları sarsacak filmler!

    Duvarları ve önyargıları sarsacak filmler
    expand

    50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında "Kırılmalar/Yansımalar" programı gerçekleştirilecek.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 4-11 Ekim tarihlerinde yapılacak 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, "Kırılmalar/Yansımalar" başlığıyla duvarları ve önyargıları sarsacak filmlerden oluşan özel bir seçkinin hazırlandı.

    Seçkide yer alan filmlerde, aile içerisinde yaşanan çatışmalardan yola çıkılarak genel bir resme ulaşılıyor.

    Fimlerdeki karakterler, hayatlarının beklenmedik bir anında karşılarına çıkan olaylar sonucunda alıştıkları aile hayatının sağladığı güvenli bölgenin dışına çıkıp, gerçeklerle yüzleşmek ve yeni kararlar almak zorunda kalıyor.

    Avrupa, Asya ve Latin Amerika'dan yeni yapımlar


    Seçkide yer alan filmler şöyle:

    "Usta yönetmen Hirokazu Koreeda'nın Cannes Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü kazanan filmi Like Father Like Son - Benim Babam Benim Oğlum.

    Arjantin sinemasının ödüllü yönetmeni Santiago Loza'dan bir orta sınıf ailenin yüzleştiği çatışmayı konu alan La Paz.

    Avrupa sinemasının genç yönetmenlerinden Mira Fornay'ın Rotterdam Film Festivali'nden En İyi Film ödüllü, ana karakterinin ön yargılarıyla yüzleşirken yaşadığı çevre ile olan çatışmalarını konu alan son filmi My Dog Killer.

    İlk uzun metrajlı filmi Extrano ile Rotterdam Film Festivali'nde En İyi Film ödülü alan Stephan Lacant'ın, hayatına yön vermeye çalışan genç bir adamın öyküsünü perdeye taşıdığı son filmi Free Fall.

    Avrupa sinemasının genç yönetmenlerinden Anne Zohra Berrached'in gerçek bir öykü üzerine kurulan senaryosuyla, aile ve ilişki kavramlarını sorgularken toplumsal önyargılara odaklanan ilk uzun metrajlı filmi Two Mothers."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow