hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Wenworth Miller'dan kadınları yıkan açıklama

    Wenworth Millerdan kadınları yıkan açıklama
    expand

    Prison Break'te Michael Scofield rolüyle bilinen Wentworth Miller, Rusya'da bir festivale davet edilmesine tepkisini eşcinsel olduğunu açıklayarak gösterdi.

    Rusyada düzenlenecek olan  St. Petersburg Uluslararası Film Festivali'ne  davet edilen ünlü oyuncu , Rus hükümetinin eşcinselere karşı yürüttüğü politikayı eleştirerek . ''Ben Geyim '' açıklaması yaptı.
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    41 yaşındaki aktör festivalin direktörüne yazdığı ve ABD'li LGBT oluşumu GLAAD'ın internet sitesinde yayımlanan mektupta, şu ifadeleri kullandı:

    "Nazik davetiniz için teşekkürler. Geçmişte Rusya'yı ziyaret etmekten keyif almıştım. Ataları arasında Ruslar da olan bir insan olarak 'evet' demek beni çok mutlu ederdi. Ancak gey bir erkek olarak davetinizi reddetmek zorundayım. Rusya hükümetinin son dönemde eşcinsel kadın ve erkeklere yönelik muamelesi beni çok rahatsız ediyor.  Durumun kabul edilebilir bir tarafı yok ve benim gibi insanların en temel hakları olan yaşamak ve sevmenin reddedildiği bir ülkenin ev sahipliği yaptığı bir kutlamaya gitmeye vicdanım el vermez"  diyerek Rusya'nın eşcinseller hakkındaki politikalarını eleştirdi.

    Twitter'dan ses geldi

    Miller'ın eşcinsel olduğunu açıklaması Twitter'da günün konusu oldu. Miller'la ilgili çok sayıda Tweet atılırken özellikle kadınlar yaşadıkları hayal kırıklığını yazdılar.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow