hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Tam Gün"de yeni formül

    Tam Günde yeni formül
    expand

    "Tam Gün" düzenlemesinin detaylarını Başbakan Erdoğan AK Parti grup toplantısında açıkladı. Yasal düzenleme yapılacağını söyleyen Başbakan, ögretim üyelerinin mesai saatinden sonra, üniversitede kalıp baktıkları her hasta için 55 lira hoca farkı alacağını duyurdu.

    Buna göre; üniversite ve devlet hastanesindeki doktor muayenehane açamayacak.

    Devlet hastanesindeki doktora ilave ücret verilecek, üniversite hastanesindeki doktor ise sözleşme karşılığı özel ya da devlet hastanesinde hizmet verebilecek.

    Uzun süredir hekimlerin merakla beklediği "Sağlık Bakanlığı'nın yeni Tam Gün formülünü Başbakan Erdoğan açıkladı, "Yasal düzenleme yapılacak" dedi.

    Yeni formüle göre, üniversitedeki doktorlar mesai saatinden sonra da olsa muayenehane açamayacak ama üniversite yönetimlerinin izin verdigi  öğretim üyesi, bir ders ya da vaka icin sözleşmeli olarak özel ya da devlet hastanesinde hizmet verebilecek.

    Ögretim üyeleri mesai saatinden sonra, üniversitede kalıp baktıkları her hasta için hoca farkı alacaklar. Hoca parası belirlenirken sağlıkta uygulama tebliğindeki muayene ücretleri dikkate alınacak.

    Ücretin ne kadarının öğretim üyesine ne kadarının hastane yönetimine kalacağı ise henüz netleşmedi.

    Sadece üniversite hastanelerindeki doktorlar değil, devlet hastanelerindeki doktorlar da muayenehane açamayacak. Ama ek ödemesinde iyileştirme yapılacak.
     
    Özel hastanedeki doktorlar ise, mevcut uygulamada olduğu gibi yine "konsültan hekim" sıfatıyla üniversite hastanesinde ameliyata girebilecek, o ameliyat için para alabilecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow