hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte "Tam Gün"ün detayları...

    İşte Tam Günün detayları...
    expand

    Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ''Tam Gün Yasası''nda yapılacak düzenlemelerin detaylarıyla ilgili bilgi verdi.

    Müezzinoğlu, Tam Gün Yasası'nda yapılacak düzenlemelerin ayrıntılarını Anadolu Ajansı muhabirine anlattı.

    Üniversite hocalarının tam gün çalışmasıyla ilgili düzenlemede bir değişiklik olamayacağını vurgulayan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

    ''Hocalarımız, bugün nasıl tam gün çalışıyorsa bundan sonraki süreçte de yine aynı şekilde çalışmalarına devam edecekler.  Burada farklı olabilecek tek bir şey var: Mesai sonrası süreçte yani akşam saat 16-17'den sonra mesaisi bittikten sonraki sürecini üniversitede geçirecek hocalarımızın günlük mesailerinde yaptıkları performansın akşam mesailerine de yansımasını düşünüyoruz.''

    Kurum dışında çalışma olanağı

    Üniversite hocalarına ayrıca kendi kurumları dışında çalışma olanağı da getirileceğini açıklayan Müezzinoğlu, bir üniversitedeki öğretim üyesinin başka bir üniversitede görev yapabileceğini veya özel bir hastanedeki profesör veya doçentin tıp fakültesinde sözleşmeyle hizmet verebileceğini belirtti.

    Gelirlerin arttırılması

    Sağlık Bakanlığı hastanelerindeki doçent ve profesörlere yönelik, gelirlerinin arttırılması için düzenlemeye gideceklerini açıklayan Müezzinoğlu, Bakanlığın eğitim ve araştırma hastanelerindeki öğretim görevlilerinin mesai sonrası özel muayene yapmalarının söz konusu olamayacağını vurguladı. Müezzinoğlu ancak eğitim ve araştırma hastanelerindeki doçent ve profesörlerin ek ödeme oranlarının 800+240'tan 800+400'e çıkarılacağını bildirdi.

    Muayene ücreti

    Müezzinoğlu, üniversitelerdeki öğretim üyeleri için mesai sonrasında Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) uyarınca 55 liralık muayene ücreti ödenmesinin söz konusu olabileceğini belirterek, bu ilave ücretin aynı zamanda ameliyat ve diğer işlemler içinde ödeneceğini söyledi. Müezzinoğlu, bazı ameliyatlar hariç SUT'ta öngörülen ücret kadar da hastanın ödeme yapmasının düşünüldüğünü ifade ederek, ''Mesela SUT'ta öğretim üyesinin bir ameliyatı için devlet 500 lira ödüyorsa hasta da 500 lira ödeyecek. Bu ücreti de üniversite ve hoca yarı yarıya paylaşacak'' ifadesini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow