hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Penis kanserinden öldü!

    Penis kanserinden öldü
    expand

    Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı'nda görevli çocuk ürolojisi uzmanı Prof. Dr. Selçuk Yücel, Türkiye'de daha önce görülmeyen penis kanserine son birkaç yılda 4 kişinin yakalandığını açıkladı. Yücel, bir hastanın da hayatını kaybettiğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yücel, yaptığı açıklamada, penis kanserinin nadir görülen kanser türlerinden olduğunu söyledi. Ürolojik kanserlerin içerisinde en az görülen türün penis kanseri olduğuna dikkati çeken Yücel, sünnetin yaygın olmadığı İskandinav ülkelerinde 100 bin kişide bir, İngiltere'de ise yılda ortalama 500 kişinin penis kanseri teşhisiyle tedavi gördüğünü belirtti. Türkiye'de ise bu sayının oldukça düşük olduğuna dikkati çeken Yücel, kanserin tedavisinde erken teşhisin önemli olduğunu ifade etti.

    Yücel, "Daha önceleri Türkiye'de hiç görülmeyen penis kanserine son birkaç yılda 4 kişi yakalandı. Bu kanserlerde zamanında saptanmış olgular küçük cerrahi müdahale ile tedavi ediliyor. Kanser teşhisi koyduğumuz 4 kişi de penisteki çok büyük tümör kitlesi ya da idrar yollarındaki daralma ile geldi. Bu nedenle büyük cerrahi müdahalede bulunduk. Penisteki kanser ilerlemişse radikal bir cerrahi yönteme ihtiyaç duyulup penis ile eş zamanlı olarak kasıklardaki lenf bezlerinin çıkarılması gerekiyor" dedi.

    Yücel, tedavi gören 4 hastadan birisinin hayatını kaybettiğini, birisinin penisinin cerrahi müdahaleyle alındığını, birine cerrahi müdahale yapılarak tümörün alındığını vurguladı. Yücel, bir hastanın tedavisinin ise sürdüğünü kaydetti. Yücel, hastaların tamamının Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvurduğunu, Türkiye'de başka bir vaka da duymadığını belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow