hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cep telefonlarını çocuklardan uzak tutun

    Cep telefonlarını çocuklardan uzak tutun
    expand

    Samsun'da düzenlenen 'Tıpta ve Biyolojide Elektromanyetik Alan Tartışmaları' adlı sempozyuma katılan Amerika Çevre Sağlığı Örgütü (Environmental Health Trust) Kurucu Başkanı ABD'li Prof. Dr. Devra Davis, "Özellikle cep telefonlarını çocuklarımızdan uzak tutalım. Cep telefonu bir oyuncak değildir" dedi.

    Samsun'da, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Türk Stereoloji Derneği tarafından düzenlenen 'Tıp ve Biyolojide Elektromanyetik Alan Tartışmaları' adlı sempozyuma katılanlar, bugün basının karşısına geçti. Özellikle cep telefonlarından yayılan radyasyonun gebelik, kadın ve erkek üreme sistemi üzerindeki zararlı etkilerinden bahseden Enviromental Health Trust Kurucusu ve Başkanı Prof. Dr. Devra Davis, "Elektromanyetik alana uzun süre maruz kalınması, sperm oluşumunu, hareketini ve morfolojisini önemli ölçüde zararlı yönde etkiliyor" dedi.

    Cep telefonundan yayılan elektromanyetik dalgaların çocuklar üzerinde çok olumsuz etkileri bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Devra Davis, "Çocuklarımız yayılan bu zararlı elektromanyetik dalgalardan 2 kat daha fazla etkileniyor ve zarar görüyor. Cep telefonlarımızı çocuklarımızdan uzak tutalım. Cep telefonu bir oyuncak değildir. Bile bile çocuklarımıza bu zararı yaşatmayalım. Bizler de mümkün olduğu kadar telefonu kendimizden uzak tutalım. Gece yatarken telefonlarımızı uçuş moduna alalım. Zaten kullandığımız telefonların içerisinde, telefonun vücuttan en az 10 milimetre uzak tutulması belirtiliyor" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow