hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Organlarıyla hastalara umut oldu

    Organlarıyla hastalara umut oldu
    expand

    Geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen öğretmen Murat Bayrak'ın organları, Konya ve Antalya'da organ bekleyen hastalara nakledilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konya Numune Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Melih Azap, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne beyin kanaması teşhisiyle getirilen 3 çocuk babası öğretmen Murat Bayrak'ın (50), beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi.

    Bayrak'ın ölümünden önce organ bağışında bulunduğunu ifade eden Azap, ailenin de onay vermesiyle, organlarının Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nden doktorların da katıldığı operasyonla alındığını belirtti.

    Azap; Bayrak'ın iki böbreği, karaciğeri ve kornealarının alındığını dile getirerek şunları kaydetti:

    "Kornealar, Konya Numune Hastanesi'ne gönderildi. Böbreğin birisi Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nde, diğeri ise Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde nakledilecek. Karaciğerin çok yağlı olduğu tespit edildi. Kullanılıp kullanılmayacağı, yapılacak incelemenin ardından belli olacak. Hem ekibe, hem de o acının içerisinde bu özveriyi gösteren aileye teşekkür ediyorum. Bu organlar sayesinde hayata tutunacak olan hastalarımızın da bir an önce şifaya kavuşmasını diliyorum."

    "Bir acıdan birçok umutlar doğuyor"

    Organ bağışının yaygınlaşmasının tek istekleri olduğunu vurgulayan Azap, şöyle devam etti:

    "Yapılan bu güzel işin tüm milletimize örnek olmasını, şu mübarek Ramazan ayında yapılanların hep hayırla anılmasını, bunun artık bizim milli bir kültürümüz olmasını istiyoruz. Organlarına ihtiyacı kalmamış, beyin ölümü gerçekleşmiş herkesin, bu dünyadan ayrılırken geride kalan hastalara hayat olmasını diliyoruz. Bir acıdan bir çok umutlar doğuyor. Bu güzelliği tüm ülkemizle paylaşmak istedik."

    Babasının cenazesini almak için hastane morguna gelen İlyas Bayrak (27) ise 30 yıllık öğretmen olan babasının 1 yıl önce kalp krizi geçirdiğini ifade etti.

    Yoğun bakımda yatan ve herkesin "ölecek" diye beklediği babasının hayata sımsıkı sarıldığını anlatan Bayrak, "O zaman babamı kaybetmiş olsaydık yine organlarını bağışlayacaktık. Babam, iyi bir eğitim neferiydi. Hayatıyla hep örnek olmaya çalıştı. Görev yaptığı okullarda öğrencilerine, hayatın sadece dersten ibaret olmadığını anlattı. Giderken de insanlığa ders vererek, organlarını bağışladı" diye konuştu. 

    Bayrak'ın cenazesi morgdan alınarak, defnedilmek üzere Konya'nın Güneysınır ilçesine götürüldü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow