hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nakledilen böbrek bayram hediyesi oldu

    Nakledilen böbrek bayram hediyesi oldu
    expand

    Konya'da 10 yıldır diyalize giren ve 4 yıldır böbrek nakli bekleyen kadına, beyin ölümü gerçekleşen hastanın bağışlanan böbreği nakledildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu yaptığı açıklamada; Afyonkarahisar'da geçirdiği trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen hastanın böbreğinin, 10 yıldır diyalize giren ve 4 yıldır böbrek nakli bekleyen Hanım Uysal'a nakledildiğini bildirdi.

    Böbreklerden birinin hastanelerine getirildiğini ve organ nakli bekleyen Hanım Uysal'a doku uyumu sağlanınca naklettiklerini belirten Erikoğlu, "Hastamızın durumu gayet iyi. Bundan sonra daha konforlu bir hayat sürebilecek. Haftada 3 gün girdiği diyalize artık girmeyecek" dedi. diye konuştu.

    "Annesini ve kızını böbrek rahatsızlığı nedeniyle kaybetti"

    Erikoğlu, Uysal'ın 10 yıldır diyalize girdiğini, annesini ve kızını böbrek rahatsızlığı nedeniyle kaybettiğini anlattı.

    "Gece hastaneden aradılar, hemen hastaneye gittim. Böbreğin, 12 kişi arasında bana uygun olduğu tespit edildi. Böbreği veren kişiden ve ailesinden Allah razı olsun. Ben de onların bir çocuğu oldum" diyen Uysal, nakledilen böbreğin kendisine bayram hediyesi olduğunu dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Afyonkarahisar'da 26 Temmuz'da geçirdiği trafik kazası sonrası kaldırıldığı hastanede beyin ölçümü gerçekleşen bir kişinin organları, ailesi tarafından bağışlanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow