hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Organ nakli şehri

    Organ nakli şehri
    expand

    Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinde 72 saatte bir yüz, bir kalp, 2 karaciğer ve 9 böbrek nakli yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yorucu ancak sonuçları açısından sevindirici bir hafta geçirdiklerini söyledi. Merkezde 3 gün içeresinde bir yüz, bir kalp, 2 karaciğer ve 9 böbrek nakli gerçekleştirildiğini belirten Dinçkan, nakil yapılan 13 hastadan birinin hayatını kaybettiğini, diğer 12 hastanın ise sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.

    Karaciğer nakli yapılan hastalardan birinin, ameliyattan sonra kalbi ile ilgili sorun yaşanması nedeniyle yaşam mücadelesini kaybettiğini dile getiren Dinçkan, yüz nakli yapılan hastanın yoğun bakım ünitesinde, diğer hastaların da normal servislerde tedavilerinin sürdüğünü bildirdi.

    Yapılan her bağışı değerlendirdiklerini, bağış olduğu takdirde hemen nakil işlemini gerçekleştirdiklerini anlatan Dinçkan, "Vatandaşa hizmet ne zaman verilmesi gerekiyorsa veriyoruz. Yılda 3 ya da 4 defa böyle yoğunluk yaşıyoruz. Belki biz yoruluyoruz ama bir yandan da hayat kurtarıyoruz. Bağış olunca asla erteleme yapmıyoruz, saat kaç olursa olsun nakli yapıyoruz. Bizim için önemli olan insanların sağlığına kavuşması" diye konuştu. Operasyonları 3 ayrı ekip ile gerçekleştirdiklerini ifade eden Dinçkan, özveriyle çalıştıklarını söyledi. 

    - Çok sayıda hasta organ bekliyor

    Organ bağışının önemine değinen Ayhan Dinçkan, sadece kendi merkezlerinde, 100'ün üzerinde karaciğer, bin 700 böbrek, 50 kalp, 30 pankreas bekleyen hasta olduğunu belirtti. Dinçkan, bağışlanan her organın bir hayat kurtardığını, geçen yıla göre bu yıl bağışların ve nakillerin arttığını vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow