hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İlk görüşte aşk dişlere bağlı!

    İlk görüşte aşk dişlere bağlı
    expand

    Ortodontist Dr. Aylin Sezen Yalçın, ilk tanışma sırasında çoğunlukla gülümsemeye bakıldığını araştırmaların da gösterdiğini belirterek, "Yaşadığımız yüzyıla estetik damgasını vurdu. Tüm seçimlerimizde güzellik arar olduk. İlk görüşte aşk için de güzel bir gülümseme, güzel bir gülümseme için de sağlıklı dişler şart" dedi.

    Ortodontist Dr. Aylin Sezen Yalçın, Philips Sonicare'in 1000 Amerikalı erişkin üzerinde  araştırma yaptığını  ve "İlk tanıştığınız kişilerin önce hangi özelliğine bakarsınız?" şeklindeki soruya katılımcıların yaklaşık yarısının "gülümseme" şeklinde cevap verdiğine dikkat çekti.

    Araştırma sonucunda gülümsemenin ilk sırada yer almasının kendisi için şaşırtıcı olmadığını aktaran Yalçın, "Çünkü sosyal ilişkilerde gülümseme en önemli belirleyici oluyor. Buradan hareketle ilk görüşte aşkın da gülümsemeye bağlı olduğunu yorumlayabiliriz. Çünkü "AŞK" gülümseme ile başlar. Güzel bir gülümsemenin ilk şartı ise sağlıklı dişlere sahip olmaktır" dedi.

    Yalçın şöyle devam etti: "Araştırmaya göre insanların ilk tanıştıkları insanlarda dikkat ettikleri özellikler; yüzde 74 gülümseme, yüzde 31 gözler, yüzde 11 koku, yüzde 7 giyinme şekli ve yüzde 4 saçlar şeklinde belirlenmiş. Yaşadığımız yüzyıla estetik damgasını vurdu. Tüm seçimlerimizde güzellik arar olduk. Dünyada bir çok şey değişiklik gösteriyor zamanla; ama belki de dünyanın oluşumundan beri tek değişmeden kalan davranış ve ilişki şekli, kadın ve erkek ilişkilerinde görülüyor. Kur yapma,  ilgi çekme, tavlama,aşık olma… Hep aynı hikaye yüzyıllardır yaşanıyor…"

    İlk izlenim önemli

    "Güzellik bakanın gözündedir" şeklinde sözlerine devam eden Yalçın, "En sevdiğim sözlerden biridir. Sevdiğin insanı güzel göreceğini ve güzelliğin göreceli olduğunu anlatır. Bazı ilişkilerde, birbirinin ruhuna dokunabildiğinde, fiziksel özellikler  anlamını yitirmeye başlar ve artık güzellik bir öncelik olmaktan çıkar. Ama yine de çoğunlukla bizler, birbirimizi ilk görüşte edindiğimiz  izlenime  göre değerlendiririz" dedi.

    Dişinde sorun olanların sosyal yaşamı zorlaşıyor

    Bir ortodontist olarak, yüz güzelliğinin ve gülümsemenin güzel hale getirilmesinin kişinin özgüveni ve mutluluğunu arttırdığına dikkat çeken Yalçın, şöyle devam etti: "Her gün şahit oluyorum.  Bazen de hastalarımın dişlerindeki sorunlardan dolayı gülerken ağızlarını kapattıklarını, konuşmaktan kaçındıklarını, karşı cinsle arkadaşlık etmekten çekindiklerini görüyorum. Acaba gerçek hayatta dişlerimiz bu kadar da önemli olabilir mi gerçekten?... Tecrübeler ve araştırmalar bizi bu sonuca götürüyor. Son olarak bir ortodontist olarak mesajım Kötü Gülüş Kader Değildir. Gülümsemesinde sorun olanlar bir ortodontiste muhakkak gitsinler."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow