hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlık Bakanlığı'ndan sezaryene özel takip

    Sağlık Bakanlığından sezaryene özel takip
    expand

    Sezaryen oranında beklenen ölçüde bir azalma yaşanmadı. Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, doktorları sıkı takibe alacak. Doğumların yüzde 50'den fazlasını sezaryen olarak gerçekleştiren kadın doğumcular tespit edilerek uyarılacak. Doktorlar, normal doğuma öncelik verilmesi için teşvik edilecek.

    Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı uyarılara rağmen sezaryen oranında istenen ölçüde bir azalma yaşanmadı. Geçen yıl doğumların yüzde 48'i yine sezaryenle gerçekleşti.

    Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti.

    Bakanlık yeni bir sistem üzerine çalışıyor. Bu sistem ile birlikte sezeryan doğumlarını azaltmak için ek tedbirler alınacak.

    Sağlık Bakanlığı öncelikle sezaryen takip sistemi kuracak. Buna göre, doğumların yüzde 50'den fazlasını sezaryen olarak gerçekleştiren kadın doğumcular tespit edilecek.

    Bakanlık bu hekim ve kurumlarla doğrudan iletişime geçecek ve tıbbi zorunluluk olmadığı sürece sezeryana başvurulmaması uyarısında bulunacak.

    Bu doktorlar yakın takiple normal doğuma öncelik verilmesi için teşvik edilecek.

    Bakanlık sezeryanla doğum oranlarını azaltmak için başka tedbirler de alacak. Bakanlıkta kurulan ekip bu tedbirler üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

    Bakanlığın araştırmasına göre, hastanede doğum oranının düşük olduğu bölgelerde sezaryen ile doğum oranı da düşük.

    Sezaryenle doğum oranları bakımından bölgeleri inceleyen bakanlık, en çok sezaryenin Akdeniz bölgesinde yapıldığı tespit etti. Akdeniz'i, İstanbul ve Ege Bölgesi takip etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow