hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Afyon'da dizanteri salgını" iddiası

    Afyonda dizanteri salgını iddiası
    expand

    CHP Afyonkarahisar İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Anıtkaya Beldesi'nde su kirliliğine bağlı ishal vakaları görüldüğünü ve nedeninin kirli su olduğunu iddia etti.

    Anıtkaya Beldesi'nde görülen ishal vakalarının amipli dizanteriden kaynaklandığını belirten CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, hastalığın son dönemde görülme sıklığının arttığını vurguladı.

    Hastalığın salgın niteliği kazandığı yolunda bilgiler aldıklarını anlatan Demirkırkan, "Bizlere ulaşan bu bilgilere rağmen ilgililer tarafından herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Sağlık taraması, halkın uyarılması ve bilinçlendirilmesi, suların ve çevre kirliliğine yol açan nedenlerin sağlıklı hale getirilmesi gibi geçici de olsa tedbirlerin alındığına dair hiçbir bilgi yoktur" dedi.

    10 günde vaka sayısı 9

    Anıtkaya'daki ishal vakası sayısında artış olduğuna yönelik iddialar üzerine açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Lütfi Akgün ise görülen vaka sayısının 9 olduğunu açıkladı. Salgının, genel olarak bir topluluk veya bölgede bir hastalığa ait vakaların beklenenden fazla sayıda ortaya çıkması olarak tanımlandığını hatırlatan Akgün, "Anıtkaya Beldesi'nde son 10 günde 9 vaka görüldü. Bu kişilerden 4'ü hastaneye sevk edilmiş, 5 kişi ise ayakta tedavi edilmiştir" diye konuştu.

    Tahlillerde sorun yok

    Yapılan su analizlerinin temiz çıktığını açıklayan Akgün, her hangi bir kirliliğin söz konusu olmadığını vurguladı. İshal vakalarının viral kaynaklı olduğunu vurgulayan Dr. Akgün, "Mevsim geçişlerinde görülen vakalar. Beklenen sayının çok altında. İddia edildiği gibi bir salgın yok. Görülen ishal vakalarının bir kısmı besinlerin saklama koşullarından veya yıkanmadan yenilen gıdalardan kaynaklanmış. Bu amaçla gıdaları saklama koşullarına ve tüketilen gıdaların temizliğine dikkat edilmesi konusunda bilgilendirmeler yapılmaktadır" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow