hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'den rüşvet iddialarına ilişkin açıklama

    Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönüden rüşvet iddialarına ilişkin açıklama
    expand
    KAYNAK DHA

    CHP'li Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, hakkında ortaya atılan rüşvet ve DHKP-C'lilere para aktarma iddialarına ilişkin açıklama yaptı, "Şişli Belediyesi’nin mülkiyetinde olan çok sayıda değerli kamu malının kanunsuz olarak, bedelsiz bir şekilde kamuoyu tarafından bilinen kişi veya kişilerin oluşturdukları yapılara peşkeş çekildiği herkesin malumudur. Tarafıma yapılan saldırıların en önemli gerekçelerinden biri de kuşkusuz budur" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP'li Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, sabit bir telefon hattından SMS mesajlarıyla yayılmaya çalışılan ve bazı yayınları organlarında da yer verilen rüşvet ve DHKP-C'lilere para aktarma iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Belediyenin internet sitesinden yayınlanan açıklamada, 17.01.2018 tarihinde çeşitli yayın organlarında ve bazı internet sitelerinde yapılan haberlerde ayrıca sabit bir telefon hattından atılan SMS mesajlarında, Şişli Belediyesi ve şahsım hakkında tamamen asılsız ve iftiralarla dolu bilgiler yer almaktadır" denildi.

    İstanbul'da CHP'li 'Beşiktaş ve Şişli belediyeleri de inceleme altında' iddiası

    "Göreve başladığım 2014 yılından bu yana, Şişli’de eski hukuk dışı alışkanlıklarını devam ettirmek isteyen kişilere ve çıkar gruplarına karşı mücadele etmek zorunda oldum" diye açıklamasına başlayan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, bir yandan belediye hizmeti götürmeye çalışırken bir yandan da hakkında yaratılmaya çalışılan olumsuz algı operasyonu ve komplolarla mücadele etmek durmunda kaldığını vurguladı.

    Keten İnşaat'ın sahipleri adliyeyede

    Şişli Belediyesi’nin mülkiyetinde olan çok sayıda kamu malının kanunsuz olarak, bedelsiz bir şekilde kamuoyu tarafından bilinen kişi veya kişilerin oluşturdukları yapılara "peşkeş çekildiğinin" herkesin malumu olduğu ifadesini kullanan Hayri İnönü'nün açıklaması şöyle:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Söz konusu bu değerli gayrimenkulleri tekrar Şişli halkına kazandırmak için yürüttüğümüz hukuk mücadelesinde sona yaklaşılmış, bazı davalarda Şişli Belediyesi lehinde sonuçlar alınmaya başlanmıştır. Tarafıma yapılan saldırıların en önemli gerekçelerinden biri de kuşkusuz budur. Diğer taraftan önemle belirtmek isterim ki, şeffaf ve hesap verebilir bir belediyecilik anlaşıyı gereği belediyemizi denetime açık tuttuğumuz, incelenme ve denetlenme talebinin bizzat tarafımdan yapıldığı hem resmi belgelerde hem de İçişleri Bakanlığı kayıtlarında yer aldığı gibi, belediyemiz çalışanları tarafından da bilinmektedir. Dürüst ve şeffaf belediyecilik anlayışından rahatsız olanların, yerel seçimlerin yaklaştığı bir dönemde tarafıma karşı yürüttükleri bu olumsuz algı operasyonlarının zamanlaması manidardır. Her ne olursa olsun, kamu yararına belediyecilik anlayışımızdan vazgeçmeyeceğimiz gibi bu çıkar çevrelerine ve hukuk dışı yapılara teslim olmayacağımızdan, amansız mücadelemizi bedeli ne olursa olsun sürdüreceğimizden ve bu haberleri yapanlar hakkında yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow