hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üsküdar'da 3 kişinin öldüğü kazayı yapan özel halk otobüsü şoförü tutuklandı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Üsküdar'da durağa dalarak 3 kişinin ölümüne sebebiyet verdiği kazanın ardından gözaltına alınan özel halk otobüsü şoförü Selim Karakaya, "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçlamasıyla tutuklandı. Karakaya mahkemedeki sorgusunda kaza anını anlattı, "Düşük hızla seyir ediyordum. Ancak bir anda nasıl olduğunu anlayamadım. Araç kontrolsüz olarak aniden hızlanmaya başladı. Durakta bekleyen İETT otobüsüne arkadan çarpmamak için direksiyonu sağa kırdım ve kaldırıma yöneldim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üsküdar Dr. Eyüp Aksoy Caddesi'nde dün meydana gelen kazada Selim Karakaya yönetimindeki özel halk otobüsü, durağa yaklaştığı sırada Turan Duman yönetimindeki İETT otobüsüyle çarpıştıktan sonra kontrolden çıkıp, otobüs durağında bekleyenlere çarpmıştı.


    Üsküdar'daki feci kazanın görüntüleri

    Üsküdar'da halk otobüsü durağa daldı: 3 kişi öldü

    3 kişinin hayatını kaybettiği kaza sonrasında gözaltına alınan özel halk otobüsü sürücüsü Selim Karakaya, Üsküdar Şehit Tuncer Mustafaoğlu Polis Merkezi'ndeki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi'ne sevkedildi. Karakaya, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklama talebiyle çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince, "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçlamasıyla tutuklandı.

    Mahkemede sorgusu yapılan Selim Karakaya'nın, 9 yıldır özel halk otobüsü şoförlüğü yaptığını söylediği öğrenildi. Kullandığı aracın 2017 model olup 2018 yılında trafiğe çıktığını ifade eden Karakaya'nın, "Araçlar yolda kendileri, yani herhangi bir taşıma vasıtası olmadan kendileri İstanbul'a gelmiştir. Bildiğim kadarıyla bu araç da İzmir'den geldiği için yaklaşık 500 kilometre yol yapmıştır. Yani ben olay günü aracı kullandığımda yaklaşık 500 kilometrelik kullanımı vardı. Ben bu araçla servise çıkmadan önce de kullanmıştım. Yolda önceden denemiştim. Kısaca araç sıfır kilometredir diyebiliriz" dediği öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaza anını anlattı

    Olay günü sabah 06.15'te ilk servisine çıktığını söylediği öğrenilen Selim Karakaya'nın, "İlerleyen saatlerde yine Kadıköy'den çıkarak Batı Ataşehir servisi yapıyordum. Kaza yerine doğru geldiğimde zaten durağa yaklaşacağım için düşük hızla seyir ediyordum. Ancak bir anda nasıl olduğunu anlayamadım. Araç benden kontrolsüz olarak aniden hızlanmaya başladı. Ben de durakta bekleyen İETT otobüsüne arkadan çarpmamak için direksiyonu sağa kırdım ve kaldırıma yöneldim. Fakat aracı müdahaleme rağmen durduramadım ve kaza meydana geldi. Kullandığım araç otomatik şanzımanlıdır. Bildiğim kadarıyla benim sara nöbeti, kalp, tansiyon gibi kalıtımsal hastalığım bulunmamaktadır. Olay sırasında alkolsüz olduğum dosyada mevcuttur. Belirttiğim gibi olayın nasıl olduğunu anlayamadım. Araç aniden hızlanmaya başladı, kontrolümden çıktı" şeklinde ifade verdiği kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow